Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κανονικά οι πτήσεις τη Δευτέρα.

Πλαίσιο διαλόγου και συνεργασίας του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με την ΟΣΥΠΑ και φορείς από τον χώρο του τουρισμού και των αερομεταφορών, για τη λειτουργία της ΥΠΑ και το μέλλον των αεροδρομίων, ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος σε σημερινές του δηλώσεις υπογράμμισε τη δέσμευση της κυβέρνησης για τη διασφάλιση όλων των εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Όπως, σημείωσε, τα βασικά σημεία του διαλόγου είναι η λειτουργία της ΥΠΑ, η μετεξέλιξή της και το μέλλον των αεροδρομίων.

Ειδικότερα σε δήλωσή του, νωρίτερα σήμερα, ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι στις συζητήσεις των τελευταίων ημερών με την ΟΣΥΠΑ εθίγησαν «όλα τα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία της ΥΠΑ, τον οργανισμό της και τη μετεξέλιξη του, τις ανεξάρτητες αρχές που πρέπει να τονωθούν και που πρέπει να στηριχθούν, για να έχουμε μια καλύτερη λειτουργία. Το τι γίνεται με τις θέσεις εργασίας και τους εργαζόμενους της ΥΠΑ. Κι εκεί έχουμε δέσμευση από μέρους της κυβέρνησης, ότι δε θα υπάρχει κανένας άνθρωπος που δουλεύει στην ΥΠΑ και δεν θα συνεχίσει να είναι στον οργανισμό, στην υπηρεσία. Το μέλλον των αεροδρομίων και το πώς διασφαλίζεται ένα ασφαλές έργο και για λόγους εθνικής ασφάλειας, αλλά και για τις αερομεταφορές, τόσο στα 14, όσο και στα 23 αεροδρόμια».

«Αυτό που μπορούμε να ανακοινώσουμε», υπογράμμισε ο υπουργός, «είναι ότι από τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα υπάρχουν δύο τραπέζια διαλόγου, ένα στο οποίο θα συμμετέχουν και άλλοι φορείς -κυρίως οι φορείς που ασχολούνται με τον ελληνικό τουρισμό και τις αερομεταφορές-, και βέβαια θα υπάρχουν συνεχείς συναντήσεις, μέχρι να καταλήξουμε στο μέλλον, στο συγκεκριμένο μέλλον και στον σχεδιασμό που θα έχουμε, για την αναδιάρθρωση της ΥΠΑ και για τη λειτουργία των αεροδρομίων».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Βασίλης Αλεβιζόπουλος, δήλωσε ότι στην παρούσα φάση διαπιστώθηκε η ευαισθησία της βαριάς βιομηχανίας του τουρισμού «για τη στήριξη του δίκαιου αγώνα πάνω στην επίλυση ζητημάτων που αφορά στην οργανωτική αναδιάταξη της ΥΠΑ, τη στέγαση της και μια σειρά ζητήματα, κάτι για το όποιο, σήμερα, διαπιστώσαμε ότι και το υπουργείο και η κυβέρνηση έχει ευαισθησία στα θέματα αυτά».

«Μου ζήτησαν», προσέθεσε, «να παρευρεθούν μαζί με την ομοσπονδία πάρα πολύ φορείς της βαριάς βιομηχανίας σήμερα που είναι ο τουρισμός και με την κυβέρνηση και με τους φορείς να συμφωνήσουμε ακριβώς αυτό το όποιο εμείς θεωρούμε ότι τα μικρά περιφερειακά αεροδρόμια αυτά που υπολείπονται να παραμείνουν στο κράτος για να έχουν και βιωσιμότητα μια και εμείς ως εργαζόμενοι σήμερα στην ΥΠΑ τα λειτουργούμε». "

«Πάμε σε έναν ουσιαστικό διάλογο», είπε ο κ. Αλεβιζόπουλος, ο οποίος και ανακοίνωσε την αναστολή της πενθήμερης απεργίας που είχε εξαγγελθεί.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.