Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε στο επόμενο χρονικό διάστημα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Άρχισε το 35ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου

Πραγματοποιείται στην παραλία του Λευκού Πύργου και θα διαρκέσει έως τις 19 Ιουνίου.

Εγκαινιάστηκε το Σάββατο το απόγευμα το 35ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης, το οποίο πραγματοποιείται στην παραλία του Λευκού Πύργου.

Φέτος, το Φεστιβάλ Βιβλίου πραγματοποιείται στο πλαίσιο του «ΚΣΤ΄ Πνευματικός Μάιος», η Πολιτιστική Άνοιξη της Θεσσαλονίκης που είναι αφιερωμένος στον Ποιητή Γιώργο Βαφόπουλο , 20 χρόνια από το θάνατό του ενώ το Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στο « 2016:Επετειακό Έτος Αριστοτέλη /Αριστοτέλης 2400 Χρόνια ». Στα εκθετήριά του, φιλοξενούνται πάνω από 150 εκδοτικοί Οίκοι όλης της χώρας, παρουσιάζοντας πάνω από 30.000 τίτλους βιβλίων από την ελληνική και ξένη βιβλιοπαραγωγή. Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης και Κώστας Γκιουλέκας, η βουλευτής του Ποταμιού Κατερίνα Μάρκου κ.ά. .

Χαιρετισμός υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη

Η έκθεση βιβλίου έχει καθιερωθεί πλέον στη συνείδηση των Θεσσαλονικέων ως ένας από τους σημαντικότερους θεσμούς της πόλης, ο οποίος αναδεικνύει τον σπουδαίο πολιτιστικό ρόλο της, αποδεικνύοντας ακόμη μια φορά ότι στην πόλη µας, τη Θεσσαλονίκη, οι τέχνες, το θέατρο, η μουσική, ο λόγος, τα εικαστικά, η ποίηση και η έρευνα, βρίσκουν πάντοτε γόνιμο έδαφος για να αναπτυχθούν και να ευδοκιμήσουν.

Ένα γνωστό και αγαπημένο σύνθημα της εποχής μας λέει «Το βιβλίο είναι ένα παράθυρο στον κόσμο». Και ένα άλλο ισχυρίζεται πως «Με ένα βιβλίο πετάω». Τα ίδια συνθήματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και για την εφημερίδα και για το περιοδικό.

Πράγματι με το γραπτό λόγο ανοίγουμε ένα παράθυρο, βλέπουμε τι συμβαίνει μέσα μας και έξω από εμάς και μπορούμε να «πετάξουμε» σε άλλους κόσμους, σε άλλες ιδέες.

Βέβαια, η τεράστια σήμερα παραγωγή, καθιστά εξ’ ορισμού δύσκολη την επιλογή όχι μόνο ενός βιβλίου, αλλά και μιας συγκεκριμένης πνευματικής και πολιτιστικής τάσης ανάμεσα στις πάρα πολλές, που εμφανίζονται στην ελληνική αλλά και παγκόσμια διανόηση.

Αυτή η δυσκολία ωστόσο χαρακτηρίζει μια κοινωνία που θέλει να είναι πλουραλιστική και πάντοτε ανοιχτή σε γόνιμους διαλόγους, πολύ περισσότερο σήμερα με τη μεγάλη κινητικότητα που παρατηρείται στους ευρύτερους κύκλους της παγκόσμιας διανόησης.

Εύχομαι καλή επιτυχία και στο φετινό εγχείρημα του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, εκφράζοντας παράλληλα τη σταθερή θέση μας ότι η πολιτεία πρέπει να στηρίζει κάθε θεσμό και πρωτοβουλία που προάγει τον πολιτισμό και την πνευματική άνθιση.

Το Φεστιβάλ Βιβλίου θα διαρκέσει έως τις 19 Ιουνίου.

--------------------

Με τους «The Last Shadow Puppets» ξεκινά το Rockwave Festival

Το δημοφιλές μουσικό φεστιβάλ «κλείνει» φέτος 21 χρόνια.

Στο TerraVibe χτυπά και πάλι από σήμερα η καρδιά του ροκ, με το Rockwave Festival να υποδέχεται στις δύο σκηνές του στη Μαλακάσα εννέα συγκροτήματα της ελληνικής και παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Μοιρασμένο σε δύο μέρες (6/6 και 19/7 ), το δημοφιλές μουσικό φεστιβάλ που «κλείνει» φέτος 21 χρόνια ξεκινά με τους The Last Shadow Puppets στην παρθενική τους εμφάνιση στην Ελλάδα.

Όταν ο Alex Turner γνώρισε τον Miles Kane το 2005, κατά τη διάρκεια της περιοδείας των Arctic Monkeys στη Βρετανία, κανείς από τους δύο δεν περίμενε ότι δύο χρόνια μετά, η φιλία τους θα μετατρεπόταν σε μια πολύ πετυχημένη συνεργασία. Μαζί με τον James Ford, τον ντράμερ των Simian Mobile Disco, αλλά και την βοήθεια του Owen Pallett, γεννήθηκαν οι Last Shadow Puppets. Το 2008 κυκλοφόρησε ο πρώτος τους δίσκος «The Age of the Understatement» που έγινε αμέσως μεγάλη επιτυχία, με το σινγκλ «Standing Next to Me» να θεωρείται το ηχητικό σήμα κατατεθέν του συγκροτήματος. Οκτώ χρόνια μετά κυκλοφορούν νέο δίσκο, μπαίνοντας σε κάθε λίστα με τα πολυαναμενόμενα άλμπουμς του 2016. «Everything you've come to expect» o τίτλος του δίσκου και «Bad Habits» το πρώτο σινγκλ το οποίο υποδέχθηκαν με θεαματικό τρόπο κοινό και charts σε ολόκληρο τον κόσμο. Στο πλαίσιο της περιοδείας τους οι The Last Shadow Puppets θα κάνουν μια στάση στο Terra Stage για λογαριασμό του Rockwave Festival.

Παράλληλα, στο Vibe Stage θα ανέβουν οι Dropkick Murphys που συνδύαζουν την κέλτικη λαϊκή μουσική παράδοση με το καθαρό ροκ και οι Νορβηγοί εκπρόσωποι της death punk σκηνής Τurbonegro που επίσης έρχονται για πρώτη φορά στη χώρα μας. Ακόμα, στο line-up της πρώτης ημέρας θα δούμε τους Suede που επιστρέφουν στην Ελλάδα με το ολοκαίνουριο album «Night Thoughts» και τους 'Αγγλους The Subways. Από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν οι The Callas με το καινούργιο τους άλμπουμ «Half Kiss Half Pain», καθώς και οι Despite Everything, Wish Upon A Star και η νεοψυδελελική μπάντα των Whereswilder.

Τη δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης (19 Ιουλίου), η Lana Del Rey επιστρέφει ως headliner δίνοντας άρωμα γυναίκας στο φεστιβάλ. Η μελαγχολική τραγουδοποιός, η οποία συστήθηκε στον περισσότερο κόσμο, φορώντας ένα λευκό φόρεμα και ένα στεφάνι πλεγμένο με λουλούδια, τραγουδώντας μας πως γεννήθηκε για να πεθάνει (video clip του «Born to Die»), έρχεται στην Αθήνα για δεύτερη φορά με το τελευταίο της άλμπουμ «Honeymoon». Μαζί της θα δούμε τους Allah-Las που φιλοδοξούν να φέρουν στην Αθήνα τους garage pop και ψυχεδελικούς ήχους της Καλιφόρνιας και την Αυστραλή ερμηνεύτρια Lisa Mitchell.

--------------------

Το Σάββατο ανοίγει τις πύλες της η 50η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας


Το ερχόμενο Σάββατο η Λαμία θα γιορτάσει τα 50 χρόνια της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

Η κορδέλα των εγκαινίων θα κοπεί το Σάββατο 11 Ιουνίου στις 9:00΄ το βράδυ και η 50η εκθεσιακή περίοδος θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 19 Ιουνίου.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν μπορούν τις επόμενες ημέρες να απευθύνονται στα γραφεία της ΠΕΛ (22310 22704) ή στα γραφεία της Φθιωτικής Αναπτυξιακής (22310 67011) για να ενημερωθούν και να δηλώσουν συμμετοχή.

Οι προετοιμασίες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Ο νέος πρόεδρος της ΠΕΛ Γιώργος Λάμπρου δηλώνει ικανοποιημένος, ενώ για μια ακόμη φορά ευχαριστεί όλους τους φορείς που ενώθηκαν για να μπορέσει να γίνει η φετινή επετειακή εκθεσιακή περίοδος.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.