Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

«Κλειστά» τα τελωνεία για τα ΙΧ τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη 8 Ιουνίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη 8 Ιουνίου κανένα τελωνείο της χώρας δεν θα μπορεί να πραγματοποιήσει εκτελωνισμούς αυτοκινήτων σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia.gr καθώς μέχρι την παραπάνω ημερομηνία αναμένεται να έχει λυθεί το πρόβλημα που έχει «παγώσει» όλες τις διαδικασίες εκτελωνισμού.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia.gr στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Ιουνίου στο υπουργείο Οικονομικών οι προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι ώστε να λυθεί άμεσα το θέμα του εκτελωνισμού των καινούριων αλλά και εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων περιλαμβάνουν:

1. Πίεση προς τις εισαγωγικές εταιρείες ώστε να καταθέσουν έως την Τρίτη τους τιμοκαταλόγους με τις Αξίες Λιανικής προ Φόρων για καινούρια αλλά και παλαιά αυτοκίνητα.

2. Επιστροφή στο παλαιό καθεστώς εκτελωνισμού για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.

3. Υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου υπολογισμού του Τέλους Ταξινόμησης για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με ένα «μέσο όρο Αξίας Λιανικής προ Φόρων».

Παράλληλα μέχρι να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις κανένα καινούριο ή εισαγόμενο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο δεν μπορεί να εκτελωνιστεί «παγώνοντας» παράλληλα και τα έσοδα του ελληνικού Δημοσίου.

Επίσης τεράστιο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί και στα επαγγελματικά αυτοκίνητα καθώς πολλά από αυτά εκτελωνίζονται χωρίς τις υπερκατασκευές (ψυγεία, γερανοφόρα, κ.ά.) με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν καθόλου Αξίες Λιανικής προ Φόρων για τα συγκεκριμένα οχήματα.

Τέλος να αναφέρουμε πως στα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα καταργήθηκε η έκπτωση 50% που είχαν στο Τέλος Ταξινόμησης με αποτέλεσμα οι τιμές τους να γίνουν απαγορευτικές για τους Έλληνες καταναλωτές.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.