Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε τι συνέβη στον κόσμο μέσα από το φωτογραφικό φακό.

Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Μαδρίτη, Ισπανία. Συναγερμός λόγω τοξικού νέφους



Πυρκαγιά που ξέσπασε σε έναν σκουπιδότοπο στα περίχωρα της Μαδρίτης έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στην πόλη, καθώς στο συγκεκριμένο σημείο βρίσκονταν πεταγμένα χιλιάδες ελαστικά αυτοκινήτων. Ο καπνός κάλυψε μεγάλη έκταση της πόλης και οι αρχές σήμαναν συναγερμό για τις επικίνδυνες ουσίες που απειλούν την υγεία των κατοίκων.

Μουμπάι, Ινδία. Εργάτες στην κόλαση



Στην Ινδία, όπου οι κοινωνικές αντιθέσεις φτάνουν σε σημείο παροξυσμού, περίπου 30.000 εργάτες μόνο στην Μουμπάι δουλεύουν καθημερινά σε συνθήκες κάτι περισσότερο από αντίξοες και εξαντλητικές. Στην εικόνα του Reuters, ένας εργάτης σε βιομηχανική περιοχή φορτώνει στο φορτηγό παλιοσίδερα.

Γάζα. Άνοιξε το συνοριακό πέρασμα της Ράφας



Ένα αγόρι από την Παλαιστίνη στέκεται πάνω στον χαλύβδινο φράχτη μεταξύ Γάζας και Αιγύπτου, περιμένοντας τους συγγενείς του να επιστρέψουν μέσω του συνοριακού περάσματος της Ράφα για πρώτη φορά μετά από τρεις μήνες.

Νέο Δελχί, Ινδία. «Φλέγεται» η χώρα της Ανατολής



Ένα παιδί βρίσκει μία νότα δροσιάς εν μέσω αποπνικτικής ζέστης που πλήττει το Νέο Δελχί της Ινδίας.

Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία. Από τη βία στους Ολυμπιακούς Αγώνες



Οι παίκτριες του μπάντμιντον Lohaynny Vicente, 20 ετών και η αδελφή της Luana Vicente, 22 ετών ποζάρουν στη στέγη ενός σπιτιού στις φαβέλες του Ρίο. Ο πατέρας των κοριτσιών, έμπορος ναρκωτικών, σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία, όταν ήταν τεσσάρων και έξι ετών αντίστοιχα. Όμως, 16 χρόνια μετά την τραγική μέρα, οι δύο αδελφές είναι ανερχόμενα αστέρια στο μπάντμιντον, ένα άθλημα όχι τόσο δημοφιλές όσο το ποδόσφαιρο.

Εθνικό Πάρκο Ντονάνα, νότια Ισπανία. Η διαδρομή των προσκυνητών της Παναγίας



Προσκυνητές βρίσκουν ασπίδα που τους προστατεύει από τη βροχή κάτω από μια ομπρέλα στην διαδρομή τους προς το ιερό του El Rocio στο εθνικό πάρκο Ντονάνα, στη νότια Ισπανία. Κάθε άνοιξη, εκατοντάδες χιλιάδες πιστών συγκεντρώνονται στο ναό του El Rocio για να προσκυνήσουν την Παναγία, με θρησκευτική και εορταστική διάθεση.

Πεκίνο, Κίνα. Εργαζόμενοι χωρίς ωράριο, χωρίς ζωή



Η δουλεία μπορεί να καταργήθηκε τον 19ο αιώνα, όμως αργότερα μεταμφιέστηκε και ειδικά στα χρόνια της κρίσης έγινε πιο... εκλεπτυσμένη και σε ορισμένες περιπτώσεις... καθεστώς. Στην Κίνα συγκεκριμένα, δεν είναι λίγες οι εταιρείες που διαθέτουν στους υπαλλήλους τους κρεβάτια, προκειμένου να κοιμούνται εκεί, έτσι ώστε με το πρώτο φως της μέρας και μέχρι τη δύση του ηλίου να εργάζονται αδιάκοπα.

Πιονγιάνγκ, Βόρεια Κορέα. Μεγαλειώδης παρέλαση μπροστά στον Κιμ Γιονγκ Ουν



Μια ημέρα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της επιτροπής του Εργατικού Κόμματος πραγματοποιήθηκε μεγάλη παρέλαση από τους πολίτες, με επικεφαλής τον Κιμ Γιονγκ Ου.

Λαλιπτούρ, Νεπάλ. Ωδή στον θεό της βροχής



Η εφήμερη θεότητα του Νεπάλ, η «κουμάρι» Unikia Bajracharya, στολίζεται από τα επίδοξα χέρια της μητέρας της πριν την παρέλαση του Φεστιβάλ Rato Machhindranath, γνωστού και ως θεού της βροχής για τους Ινδουιστές και τους Βουδιστές.

Ταϊζού, Κίνα. Περπατώντας στο κενό



Τον μοναδικό συνδυασμό αναρρίχησης και ισορροπίας στο κενό της Ταϊζού στην Κίνα επιτυγχάνουν οι συμμετέχοντες στον επικίνδυνο διαγωνισμό κατά τον οποίο καλούνται να ισορροπήσουν πάνω σε ένα σκοινί που κρέμεται πάνω από τρομακτικούς γκρεμούς και φαράγγια.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.