Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Μητέρα και κόρες κινδυνεύουν να πεθάνουν ακόμη και από έναν ξαφνικό ήχο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η σπάνια καρδιακή πάθηση και οι κίνδυνοι που κρύβει.

Η 28χρονη Lisa Mitchell από το Ντόρσετ πάσχει από μια σπάνια καρδιακή νόσο που ονομάζεται σύνδρομο του βραχέος διαστήματος QT, πράγμα που σημαίνει ότι η καρδιά της θα μπορούσε να σταματήσει να χτυπάει ακόμη και αν αυτή σοκαριστεί ή τρομάξει από τον ήχο ενός συναγερμού.

Θωρείται μάλιστα ότι αυτό το σύνδρομο προκάλεσε και το θάνατο του παππού της γυναίκας, Alex Mitchell ο οποίος είχε γίνει γνωστός ως ο «άνθρωπος που πέθανε γελώντας» κατά τη διάρκεια γνωστής τηλεοπτικής εκπομπής. Η γυναίκα από το Ηνωμένο Βασίλειο ανακάλυψε πρόσφατα ότι την ίδια πάθηση κληρονόμησαν και οι δύο κόρες της, η επτάχρονη Ellie και η 4χρονη Amelie. Αυτό σημαίνει ότι τα δύο κορίτσια θα μπορούσαν να χάσουν τη ζωή τους ακόμη και από πολύ δυνατά γέλια, σύμφωνα με τη μητέρα τους.

Μιλώντας στην Daily Star αποκάλυψε: «Οτιδήποτε θα μπορούσε να το προκαλέσει, από ένα κινητό μέχρι ένα ξυπνητήρι. Ο τύπος της πάθησης που έχω συχνά προκαλεί προβλήματα από συναισθήματα οπότε το γέλιο θα μπορούσε να είναι μια από τις αιτίες. Όταν έμαθα για την ασθένειά μου, μου πήρε πολύ χρόνο να την καταλάβω και ειδικά να συνειδητοποιήσω ότι δυνητικά την είχα μεταφέρει στα παιδιά μου».

Η γυναίκα ανακάλυψε ότι είχε το συγκεκριμένο σύνδρομο όταν υπέστη μια σχεδόν θανατηφόρα καρδιακή ανακοπή, ενώ χαλάρωνε στο σπίτι της πριν από τέσσερα χρόνια. Οι γιατροί πιστεύουν ότι η κατάσταση, η οποία προκαλεί αρρυθμίες, μπορεί να είναι το κλειδί και για τον μυστηριώδη θάνατο του παππού της ο οποίος είχε γίνει τότε πρωτοσέλιδο για τον ξαφνικό θάνατό του γελώντας. Η κόρη του είχε πει ότι ο παππούς της είχε πεθάνει από μια από τις πιο παράξενες ασθένειες χωρίς βέβαια να γνωρίζει ότι την είχε κληρονομήσει. Αργότερα και μετά από εξετάσεις οι γιατροί ανακάλυψαν ότι το σύνδρομο είχαν και άλλα μέλη της οικογένειας του Mitchell ενώ ακόμη μια γυναίκα είχε πάθει καρδιακή προσβολή όταν ήταν ξαπλωμένη στο κρεβάτι της.

Η γυναίκα πρέπει πλέον να παίρνει θεραπεία για το υπόλοιπο της ζωής της αλλά όπως λέει δεν σκοπεύει να αφήσει την ασθένεια να την καταβάλει. «Δεν θα αφήσω την πάθηση να με σταματήσει από το να ζήσω τη ζωή μου και το ίδιο θα συμβεί και για τα παιδιά μου», πρόσθεσε.












Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.