Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Ο άνθρωπος μπροστά στο μεγαλείο του κόσμου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Φωτογράφος αναδεικνύει τα μεγέθη στις λήψεις του - Δείτε τις φωτογραφίες.

Κάθε φωτογραφία του Andrew Ling απεικονίζει τη μεγαλοπρέπεια του κόσμου, χρησιμοποιώντας ανθρώπους για να αναδείξει την ομορφιά και την κλίμακα τοπίων επικής ομορφιάς.

Σε κάθε μία περιλαμβάνεται ένας άνθρωπος που φωτογραφίζεται από μεγάλη απόσταση. Με φόντο τα εκθαμβωτικά τοπία, ο κάθε ένας από τους «πρωταγωνιστές» αυτούς μοιάζει μικροσκοπικός συγκριτικά με τη φύση γύρω του.

«Ελπίζω οι φωτογραφίες μου να θυμίσουν στον κόσμο πόσο όμορφος είναι ο κόσμος μας», τόνισε ο 22χρονος, «ο μικροσκοπικός άνθρωπος σε κάθε φωτογραφία είναι εκεί για να υπογραμμίσει πόσο μικροί είμαστε μπροστά στον θεόρατο κόσμο μας. Θα ήθελα οι άνθρωποι να ταξιδέψουν και να εξερευνήσουν, υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα να δούμε».

Αρχικά ο Andrew εντοπίζει το σημείο από το οποίο θέλει να φωτογραφίσει. Στη συνέχεια, αν αυτοφωτογραφίζεται, τρέχει όσο πιο μακριά από τη φωτογραφική μηχανή μπορεί ενώ αυτή τραβά διαρκώς φωτογραφίες.

Αν φωτογραφίζει άλλον, απλά του ζητά να απολαύσει τη θέα κι εκείνος απομακρύνεται με τη φωτογραφική του για να αποτυπώσει την εικόνα όπως την έχει φανταστεί.

Μεταξύ άλλων ο νεαρός έχει ταξιδέψει στο Yosemite, τη Death Valley και την Παταγωνία.

«Κάποτε δεν μπορούσα να βρω τρόπο να δείξω πόσο μεγάλα είναι αυτά τα μέρη, παγετώνες και βουνά, για παράδειγμα. Μια μέρα ένας φίλος μου στεκόταν μπροστά μου ενώ εγώ απομακρυνόμουν μέχρι που μας χώριζαν δεκάδες μέτρα. Τότε όμως είδα πόσο τεράστιο φαινόταν το βουνό μπροστά μας, ειδικά σε σύγκριση με τον μικροσκοπικό άνθρωπο. Έκτοτε, αυτός έγινε ο αγαπημένος μου τρόπος να φωτογραφίζω».






















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.