Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Το χωριό που πωλείται 20 εκατομμύρια λίρες και αναζητείται… ευγενικός αγοραστής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε που βρίσκεται και τι περιλαμβάνει.

Πολλοί θα ονειρεύονταν ένα μεγάλο εξοχικό σε μια ήρεμη επαρχιακή περιοχή, αλλά σε αυτή την περίπτωση οι δυνητικοί ζάμπλουτοι αγοραστές θα μπορούσαν να αποκτήσουν ένα ολόκληρο χωριό, το Δυτικό Heslerton, κοντά στο βόρειο Yorkshire στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το εν λόγω χωριό βρισκόταν στα χέρια της ίδιας οικογένειας για 150 χρόνια και τώρα πωλείται έναντι 20 εκατομμυρίων λιρών. Από παμπ μέχρι αθλητικούς χώρους, το χωριό είναι πλήρες οργανωμένο για όποιον θα αποφασίσει να το αγοράσει. Όταν η Eve Dawnay, η οποία ήταν η ιδιοκτήτριά του μέχρι πριν από κάποια χρόνια, πέθανε το 2010, άφησε το χωριό σε πολύ καλή κατάσταση και τώρα η οικογένεια της ελπίζει να βρει έναν πλούσιο και ευγενικό αγοραστή με τις ίδιες αρχές που είχε η γυναίκα και να συμμερίζεται τον ίδιο τρόπο ζωής με εκείνη.

Η ίδια είχε κληρονομήσει το χωριό από τον πατέρα της ο οποίος πέθανε το 1964. Το χωριό πωλείται με ένα ιστορικό κτήριο 21 υπνοδωματίων, 42 σπίτια, μια παμπ και ένα εστιατόριο, ένα πάρκινγκ, αθλητικούς χώρους και περισσότερα από 8.000 στρέμματα έκταση στην εξοχή.

Ο υπεύθυνος του μεσιτικού γραφείου που έχει αναλάβει την πώληση αναφέρει ότι το χωριό έχει παραμείνει «ανέγγιχτο» για 50 χρόνια και είναι ένας «μαύρος καμβάς έτοιμος για ανάπτυξη» και προσθέτει «Υπάρχουν ατελείωτες δυνατότητες για μετατροπή των κτηρίων, εκμετάλλευση των χωραφιών και εξερεύνηση επαγγελματικών δυνατοτήτων». Το συνολικό ετήσιο εισόδημα από τα μισθώματα και την γεωργική εκμετάλλευση των χωραφιών ανέρχεται στις 388.000 λίρες αλλά ο υπεύθυνος για την πώληση, Tom Watson θεωρεί ότι υπάρχει περιθώριο για ανάπτυξη χωρίς να αλλάξει το ύφος και ο χαρακτήρας του χωριού.

Ωστόσο, αυτό που θέλει η οικογένεια είναι ο νέος ιδιοκτήτης να έχει τον ίδιο τρόπο σκέψης τον οποίο είχε η Eve Dawnay και την ίδια φιλοσοφία. «Η Dawnay ήταν μια υπέροχη κυρία, ήταν πολύ ευγενική και καλή και τα ενοίκια είναι και πάντα ήταν πολύ χαμηλά. Αυτό βοήθησε το χωριό να διατηρήσει μια μικτή ομάδα ανθρώπων και ηλικιών και πολλοί ελπίζουν να βρεθεί ένα παρόμοιος ιδιοκτήτης» αναφέρει ο Watson. Ουσιαστικά αυτό που ψάχνει η οικογένεια για το προς πώληση χωριό δεν είναι μόνο ένας πλούσιος ιδιοκτήτης αλλά ένας άνθρωπος με τον ίδιο καλό και ευγενικό χαρακτήρα της πρώην ιδιοκτήτριας.

Δείτε φωτογραφίες από το χωριό...






















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.