Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Έκτακτο σχέδιο καταγραφής αιτήσεων ασύλου σε δομές φιλοξενίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χιλιάδες άτομα καλείται να εξυπηρετήσει καθημερινά η Υπηρεσία Ασύλου.

Καθώς έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των προσφύγων που βρίσκονται στην ενδοχώρα σε διάφορους καταυλισμούς, οι οποίοι στρέφονται στη διαδικασία ασύλου καθώς και στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης ως μόνη διέξοδο, η Υπηρεσία Ασύλου καλείται καθημερινά να καταγράψει ως αιτούντες άσυλο χιλιάδες ανθρώπους, πράγμα που ξεπερνά κατά πολύ τις αντικειμενικές δυνατότητές της.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, η Υπηρεσία Ασύλου προχωρά στην υλοποίηση ενός έκτακτου σχεδίου καταγραφής αιτήσεων ασύλου για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στις ανοιχτές δομές φιλοξενίας. Στόχος είναι να λάβουν διεθνή προστασία στην Ελλάδα ή να ενταχθούν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης ή οικογενειακής επανένωσης σε άλλο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η καταγραφή των αιτήσεων αυτών, που θα γίνει σε συνεργασία με τις εμπλεκόμενες αρχές και με τη συμβολή του Ευρωπαϊκού Γραφείου Στήριξης Ασύλου (EASO) και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες και η διάρκειά της εκτιμάται σε περίπου ένα μήνα.

Επίσης, η Υπηρεσία Ασύλου έχει διευρύνει και τη λειτουργία της γραμμής εξυπηρέτησης των ενδιαφερόμενων να υποβάλουν αίτημα ασύλου μέσω skype. Το ωρολόγιο πρόγραμμα της γραμμής εξυπηρέτησης είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας www.asylo.gov.gr.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.