Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Απετράπη αυτοκτονία 16χρονου μέσω Cyber Alert

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο νεαρός εξέφρασε την πρόθεσή του μέσω σχολίων στο διαδίκτυο.

Υπόθεση πρόθεσης αυτοκτονίας, που εκδηλώθηκε μέσω διαδικτύου, με ανάρτηση σχολίων σε μέσο διαδικτυακής επικοινωνίας και στη συνέχεια σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, διερεύνησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες της χθες, ενημερώθηκε το κέντρο επιχειρήσεων Cyber Alert της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ότι άγνωστο άτομο είχε αναρτήσει σε μέσο διαδικτυακής επικοινωνίας και ακολούθως σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σχόλια, που παρέπεμπαν σε πρόθεση αυτοκτονίας.

Άμεσα και ιδιαίτερα λόγω του κινδύνου ζωής του χρήστη, στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγαν ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων, από την οποία προέκυψαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του χρήστη που είχε προβεί στην ανάρτηση των σχολίων και εντοπίσθηκε ο τόπος κατοικίας του.

Στη συνέχεια ενημερώθηκε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα για τον εντοπισμό του ατόμου, ενώ προέκυψε ότι πρόκειται για 16χρονο Έλληνα, ο οποίος βρέθηκε από τους αστυνομικούς και διασφαλίσθηκε η σωματική του ακεραιότητα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε και το προανακριτικό υλικό που συλλέχθηκε, θα υποβληθούν στην αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων για τα κατά Νόμο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.