Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Η 25χρονη που έχει το μέγεθος ενός μικρού παιδιού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η σπάνια πάθηση που την κάνει να «συρρικνώνεται».

Ξαπλωμένη σε μια κούνια, η Kumari Kunti από την Ινδία έχει μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από ενός νηπίου. Περνάει τις μέρες της στο κρεβάτι, αδυνατώντας να κυκλοφορήσει και εξαρτάται πλήρως από τη μητέρα της για όλες τις ανάγκες της. Και ενώ κάνει τη ζωή ενός μικρού παιδιού, είναι ήδη 25 ετών.

Η νεαρή κοπέλα πάσχει από μια πολύ δύσκολη κατάσταση που έχει κάνει τα οστά της να έχουν καμφθεί και να έχουν συρρικνωθεί, κατά την τελευταία δεκαετία. Έχει πλέον συρρικνωθεί στα 60 εκατοστά, λίγο περισσότερο δηλαδή από μισό μέτρο και είναι εντελώς αβοήθητη. Ένας γιατρός που την εξέτασε ανάφερε ότι πιθανόν πάσχει από ατελή οστεογένεση έχοντας πολύ εύθραυστα οστά. Η 25χρονη ελπίζει να την δουν γιατροί και σε άλλες μεγαλύτερες πόλεις στην Ινδία, οι οποίοι θα μπορέσουν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της κατάστασής της, κάνοντάς την να περπατήσει ξανά. Το νεαρό κορίτσι ζει σε ένα αγροτικό χωριό στην Chatra και άρχισε να παρουσιάζει προβλήματα με τα οστά της σε ηλικία 9 ετών.

Η ασθένεια άρχισε σταδιακά να εξελίσσεται και πριν από 8 χρόνια επιδεινώθηκε τόσο ώστε ώστε έχασε κάθε δυνατότητα να κινείται και καθηλώθηκε στο κρεβάτι.

Η μητέρα της, η 60χρονη Devi Tilakwa, που έχασε τον σύζυγό της πριν από 12 χρόνια, δεν μπορεί να σταματήσει να κλαίει βλέποντας την κατάσταση της κόρης της, η οποία όπως λέει τείνει να μοιάζει με ένα «πτώμα».

«Ήταν ένα φυσιολογικό κορίτσι με υγιή άκρα, αλλά όταν μπήκε στην εφηβεία, τα οστά της άρχισαν αποδυνάμωνονται και αγωνιζόταν για να περπατήσει. Αυτό κράτησε για λίγο και σταδιακά έχασε όλη της τη δύναμη και άρχισε να συρρικνώνεται. Μέσα στα 8 χρόνια αυτής της μυστηριώδους ασθένειας, έχασε εντελώς τη δύναμη της και έμεινε στο κρεβάτι», αναφέρει η μητέρα της.

Η ατελής οστεογένεση προκαλείται από μια γενετική μετάλλαξη που επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο ο οργανισμός παράγει κολλαγόνο, ένα κύριο συστατικό των συνδετικών ιστών σε όλο το σώμα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail.

Τα δύο αδέρφια της 25χρονης δεν έχουν παρουσιάσει κανένα παρόμοιο σύμπτωμα με την Kumari η οποία άρχισε να έχει πρόβλημα στα οστά το 2007. Η ίδια περιγράφει την κατάστασή της λέγοντας πως όλα ξεκίνησαν από το αριστερό της πόδι και ενώ έκανε χειρουργείο, μετά από ένα μήνα άρχισε να έχει πρόβλημα και στο άλλο και σταδιακά δεν μπορούσε καν να κινηθεί. Καθώς η ασθένεια άρχισε να προχωράει, η νεαρή κοπέλα άρχισε να συρρικνώνεται μέχρι που έφτασε στην κατάσταση στην οποία είναι σήμερα. Οι κάτοικοι του χωριού στο οποίο ζει συγκέντρωσαν κάποια χρήματα για να την βοηθήσουν, ενώ ένας ειδικός γιατρός που ενημερώθηκε για την κατάστασή της εκτιμά ότι δεν είναι πλήρως ιάσιμη ασθένεια, αλλά μπορεί να βελτιωθεί ο τρόπος ζωής της.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.