Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Δικαστής ρώτησε θύμα βιασμού αν «προσπάθησε να κλείσει τα πόδια της»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οργή από οργανώσεις κατά των διακρίσεων σε βάρος των φύλων.

Την αποπομπή της δικαστού Maria del Carmen Molina Mansilla, από τη χώρα των Βάσκων, στην Ισπανία, ζητούν οργανώσεις κατά των φυλετικών διακρίσεων, κατηγορώντας τη για προσβλητική αντιμετώπιση μιας γυναίκας θύματος σεξουαλικής και σωματικής κακοποίησης.

Η δικαστής ρώτησε τη γυναίκα αν είχε προσπαθήσει να «κλείσει τα πόδια της» και η οργάνωση Clara Camoamor Association που υπερασπίζεται θύματα διακρίσεων των φύλων κατήγγειλε πως τα σχόλια έδειχναν καθαρή προκατάληψη και δυσπιστία προς το θύμα.

«Έδειξε προφανή δυσπιστία στην κατάθεση του θύματος, τη ρωτούσε χωρίς να της επιτρέπει να απαντήσει, χειριστικές και προσβλητικές ερωτήσεις», δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα Independent επικαλούμενη ισπανικά μέσα.

Η γυναίκα είχε καταφύγει στο αστυνομικό τμήμα καταγγέλλοντας πως ένας άνδρας την κακοποιούσε επανειλημμένα σεξουαλικά και σωματικά.

Όταν έκανε την καταγγελία αυτή η δικαστής Mansilla τη ρώτησε: «Έκλεισες τα πόδια σου και όλα τα γεννητικά όργανά σου;» (!)

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της οργάνωσης, δεν ήταν η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη δικαστής αντιμετώπιζε «με ελαφρότητα» τις καταγγελίες μιας γυναίκας. «Τέτοιες ερωτήσεις είναι όχι μόνο μη απαραίτητες για την έρευνα αλλά και απολύτως προσβλητικές και προσβάλλουν την αξιοπρέπεια του θύματος», τόνισε. «Δυστυχώς δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, τέτοια συμπεριφορά (από τη συγκεκριμένη δικαστή) είναι συνήθης και διαρκής».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.