Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Το κρασοχώρι του Τραμπ στη Γερμανία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι κάτοικοι του χωριού δείχνουν εκνευρισμένοι με τον μεγιστάνα.

Ο αμφιλεγόμενος δισεκατομμυριούχος Ντόναλντ Τραμπ προελαύνει στην κούρσα των προκριματικών εκλογών στις ΗΠΑ. Οι μέχρι στιγμής επιδόσεις του τον καθιστούν σαφέστατα φαβορί για την εξασφάλιση του χρίσματος των Ρεπουμπλικανών ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ κυριαρχείται από συνθήματα κατά των μεταναστών. Μία ρητορική που φαίνεται να αρέσει σε μερίδα ψηφοφόρων. Αξιοσημείωτο είναι ότι και ο ίδιος ο Τραμπ έχει μεταναστευτικές ρίζες.

Η οικογένειά του κατάγεται από τη Γερμανία και συγκεκριμένα από το μικρό κρασοχώρι Κάλστατ των μόλις 1.200 ψυχών στο κρατίδιο Ρηνανία-Παλατινάτο. Οι… συγχωριανοί του Ντόναλντ Τραμπ δεν φαίνεται να απολαμβάνουν το γεγονός ότι ο θορυβώδης μεγιστάνας των ακινήτων συνδέεται με το χωριό τους. Η DW επιχείρησε να επικοινωνήσει με κατοίκους του χωριού που φέρουν και αυτοί το επώνυμο Τραμπ.

«Δεν θέλω να έχω καμία σχέση με το θέμα», λέει ένας από αυτούς. Από τους δέκα κατοίκους που ρωτήθηκαν σχετικά, ελάχιστοι δέχθηκαν να μιλήσουν και κανείς δεν θέλησε να μιλήσει επωνύμως.

Ορισμένοι έκλεισαν αμέσως το τηλέφωνο, ενώ δεν έλειψε και ο εκνευρισμός.

Μία από τις ερωτήσεις που τέθηκαν ήταν αν ο Ντόναλντ Τραμπ αποτελεί θέμα συζήτησης στο Παλατινάτο. Από τις απαντήσεις φάνηκε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. «Κανείς δεν τολμά να πει αυτό που πραγματικά σκέφτεται. Τουλάχιστον όχι δημόσια. Κεκλεισμένων των θυρών είναι αλλιώς», λέει ένας μεσήλικας που φέρει επίσης το επώνυμο Τραμπ.

Το γερμανικό κρατίδιο δεν αποκλείεται να επωφεληθεί από τον ντόρο που έχει γίνει γύρω από το θέμα στα μέσα ενημέρωσης, προσελκύοντας ίσως περισσότερους τουρίστες για να δοκιμάσουν τα εκλεκτά κρασιά της περιοχής. Ένας κάτοικος του Κάλστατ έχει διαφορετική άποψη. Όπως λέει, «δεν πιστεύω ότι θα έχει σημαντική επίδραση στον τουρισμό. Το πολύ-πολύ να δημιουργήσει κάποια περιέργεια. Το να επισκεφθούν άνθρωποι το Κάλστατ απλά και μόνο επειδή κατάγονται από εδώ οι πρόγονοι του Τραμπ δεν το πιστεύω».

Εξάλλου οι οινοπαραγωγοί του Κάλστατ δεν χρειάζονται, όπως όλα δείχνουν, τη φήμη του μακρινού του συγγενή από τις ΗΠΑ για να πουλήσουν τα κρασιά που παράγουν.


Πηγή: http://www.dw.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.