Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Επιβάτης εντόπισε σκασμένο λάστιχο λίγο πριν την απογείωση αεροπλάνου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν το είχε δει κανένα μέλος του πληρώματος!

Ένα κινεζικό αεροσκάφος της εταιρείας Capital Airlines απέφυγε ένα πιθανό σοβαρό πρόβλημα χάρη στην παρατηρητικότητα ενός εκ των επιβατών του. Το περιστατικό έγινε τη Δευτέρα όταν ο επιβάτης εντόπισε ένα σκασμένο λάστιχο στο αεροπλάνο κατά την επιβίβασή του και λίγο πριν αυτό απογειωθεί.

Ο επιβάτης ο οποίος έχει το ψευδώνυμο «Rice Ice Cream» στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης της Κίνας Weibo (κάτι σαν το Twitter) επιβιβαζόταν στην πτήση JD5158 στο αεροδρόμιο Kunming όταν είδε ότι κάτι δεν πάει καλά με τα λάστιχα του αεροπλάνου. Η πτήση είχε προορισμό το Hangzhou της Κίνας όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τη δημοσίευση του επιβάτη, ο ίδιος ήταν ένας από τους τελευταίους που επιβιβαζόταν στο αεροπλάνο όταν είδε ότι ένα από ελαστικά του ήταν εντελώς επίπεδο. Θορυβημένος για το τι μπορεί να συμβαίνει ενημέρωσε αμέσως ένα μέλος του πληρώματος του αεροσκάφους.



Το αεροπλάνο σε λίγα λεπτά εκκενώθηκε και η πτήση καθυστέρησε για περισσότερες από τρεις ώρες μέχρι οι μηχανικοί να ερευνήσουν το θέμα. Διαπιστώθηκε τελικά ότι το ελαστικό του αεροσκάφους είχε καταστραφεί εσωτερικά, γεγονός που το είχε κάνει μέσα σε λίγη ώρα να γίνει εντελώς επίπεδο. Τελικά το λάστιχο αντικαταστάθηκε και το αεροπλάνο ήταν έτοιμο για να πραγματοποιήσει την πτήση του.

«Δεν είμαι σίγουρος αν είμαι χαρούμενος ή νευριασμένος», έγραψε στη δημοσίευσή του ο επιβάτης και πρόσθεσε: «Αν δεν το είχα φέρει στην επιφάνεια και το αεροπλάνο είχε απογειωθεί σε αυτή την κατάσταση, τι θα είχε συμβεί; Είναι τόσο τρομακτικό και μόνο όταν το σκέφτομαι!». Το περιστατικό προκάλεσε πολλά ερωτηματικά για τον έλεγχο ασφαλείας πριν την πτήση της Capital Airlines. Πολλοί επιβάτες εξοργίστηκαν γιατί κανείς υπεύθυνος δεν είχε εντοπίσει το πρόβλημα νωρίτερα και, όπως λένε, τέθηκε η ζωή των επιβατών σε κίνδυνο. Η αεροπορική εταιρεία ζήτησε αργότερα συγγνώμη μέσω του λογαριασμού της στο Weibo.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.