Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016

Πώς ενοικιάζονται σπίτια σε πρόσφυγες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι ΜΚΟ προκαταβάλουν τα ενοίκια «ξεπαγώνοντας» την αγορά.

Έτοιμες να φιλοξενήσουν τις πρώτες οικογένειες προσφύγων είναι 300 κατοικίες στην Αθήνα, ενώ η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες αναζητά επιπλέον σπίτια σε Θεσσαλονίκη, Κω, Λέρο, Χίο, Μυτιλήνη και Σάμο.

Τους χώρους νοικιάζουν ΜΚΟ που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Relocation Scheme and Emergency Response» έναντι 400 ευρώ μόνο σε πιστοποιημένους πρόσφυγες -όχι μετανάστες- που περιμένουν να εγκριθεί το αίτημα μετεγκατάστασής τους σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Οι ΜΚΟ προκαταβάλουν τα ενοίκια, δίνοντας ανάσα σε ιδιοκτήτες του κέντρου, που είχαν επί χρόνια ξενοίκιαστα τα διαμερίσματά τους, αναφέρει το Έθνος. Επίσης αναλαμβάνουν τις δαπάνες κοινοχρήστων και ΔΕΚΟ καθώς και την αποκατάσταση τυχόν ζημιών που μπορεί να προκύψουν από τη διαμονή προσφύγων.

Στα μισθωμένα διαμερίσματα εγκαθίστανται προσωρινά μόνο οικογένειες με παιδιά, που αυτή τη στιγμή μένουν σε ξενοδοχεία. Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι τα διαμερίσματα να μπορούν να φιλοξενήσουν από 4-6 άτομα, να είναι άνω των 60 τμ, σε καλή κατάσταση, να μην φέρουν φορολογικά βάρη ή οφειλές και να μην εκκρεμούν κληρονομικές εκκρεμότητες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.