Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Άφησαν ελεύθερο παιδόφιλο 78 ετών λόγω κενών στον νόμο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Στα μαλακά» έπεσε ο πρωταγωνιστής υπόθεσης παιδικής πορνογραφίας.

Ελεύθερος αφέθηκε ένας παιδόφιλος 78 ετών, ο οποίος κατείχε χιλιάδες αρχεία παιδικής πορνογραφίας. Ο άντρας συνελήφθη από τους αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο σπίτι του στην Κηφισιά και η αστυνομική έρευνα έδειξε ότι στον υπολογιστή του και σε σκληρούς δίσκους που εντοπίστηκαν έκρυβε συνολικά περισσότερα από 400.000 αρχεία με παιδιά.

Όταν ο 78χρονος βρέθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, είπε ότι κατείχε τα αρχεία για... «προσωπική χρήση» και πως δεν κερδοσκοπούσε με αυτά, με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος!

Είναι μία από τις υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας ο πρωταγωνιστής της οποίας έπεσε «στα μαλακά» λόγω κενών στον νόμο, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους». Δεκάδες φορές ο νυν υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. Μανώλης Σφακιανάκης είχε θέσει το ζήτημα στους ειδικούς, ζητώντας αυστηρότερες ποινές για όσους συλλαμβάνονταν να κατέχουν και να διακινούν παιδοφιλικό υλικό.

Πολλές φορές οι δικαστικές αποφάσεις προκάλεσαν την αντίδραση της κοινωνίας. Όπως για παράδειγμα ένας 49χρονος Γερμανός που ζει στα Χανιά. Είχε συλληφθεί δύο φορές μέσα σε έναν χρόνο για κατοχή και διακίνηση υλικού σεξουαλικής κακοποίησης και βασανισμών παιδιών από 7 μηνών έως και 10 χρόνων. Μάλιστα, ο 49χρονος είχε χαρακτηριστεί από τους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ως ο νούμερο 2 παιδόφιλος που συλλαμβάνεται στην Ελλάδα την τελευταία 20ετία, για τον οποίο υπάρχουν ενδείξεις ασελγειών και βιασμών ανηλίκων στην περιοχή.

Ο εντοπισμός της ύποπτης σύνδεσης έγινε στο πλαίσιο παγκόσμιας διαδικτυακής επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Pacifier». Παρ' όλα αυτά αφέθηκε ελεύθερος από την Εισαγγελία Χανίων με 10.000 ευρώ εγγύηση και περιοριστικούς όρους. Χρειάστηκε η αντίδραση σωματείων προστασίας των δικαιωμάτων του παιδιού αλλά και παρέμβαση του Αρείου Πάγου για να ανασταλεί η απόφαση μη προφυλάκισής του.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.