Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016

Το Ηράκλειο έχει τη δική του ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τη δική της ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο απέκτησε η πόλη του Ηρακλείου, καθώς είναι πλέον γεγονός η ίδρυση του Αθλητικού Συλλόγου Καλαθοσφαίρισης Αναπήρων «Ηράκλειο».

Μια ομάδα ανθρώπων μέσα από την αγάπη τους για το μπάσκετ αφιέρωσαν το χρόνο τους, κόπιασαν, ξεπέρασαν κάθε γραφειοκρατική δυσκολία και σήμερα μπορούν να βροντοφωνάξουν την ίδρυση της ΑΣΚΑ «Ηράκλειο».

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Έπειτα από πολλές εποικοδομητικές συζητήσεις και διεργασίες και έχοντας ολοκληρώσει τις σχετικές διαδικασίες, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε για την ίδρυση όχι ενός ακόμα αθλητικού συλλόγου, αλλά ενός συλλόγου που προσβλέπει στο "ευ αγωνίζεσθαι" και τη διάδοση του υγιούς τρόπου ζωής μέσω του αθλητισμού, κυρίως, για τους πολίτες με κινητικές ή άλλες αναπηρίες.

Η ιδέα για τη δημιουργία του Αθλητικού Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων ΗΡΑΚΛΕΙΟ (ΑΣΚΑ Ηράκλειο) γεννήθηκε το καλοκαίρι του 2015 μέσω σύμπραξης πολιτών που τους ένωσε η αγάπη για τον αθλητισμό.

Σκοπός ίδρυσης του ΑΣΚΑ «Ηράκλειο» είναι η υποστήριξη και διάδοση του αθλήματος μπάσκετ με αμαξίδιο, το οποίο πρόκειται για ένα δυναμικό και απαιτητικό άθλημα, που όμως επιτρέπει τόσο τη συμμετοχή αθλητών με διαφορετικές κινητικές αναπηρίες, όσο και εκείνων που είναι αρτιμελείς. Επιπλέον, θα επιδιώξουμε στο προσεχές μέλλον και την προσθήκη και άλλων αθλημάτων (ομαδικών ή ατομικών), ώστε να μπορέσουν να αθληθούν ακόμη περισσότεροι πολίτες με αναπηρία.

Ως Σύλλογος, εκτός το αθλητικό σκέλος, θα διεξάγουμε, επίσης, ενημερωτικές ημερίδες για τον αθλητισμό, την αυτόνομη διαβίωση και για θέματα υγείας χρήσιμα για ΑμεΑ. αλλά και τους συγγενείς και φίλους αυτών, καθώς και για κάθε ενδιαφερόμενο σε θέματα σχετικά με τα προβλήματα των ΑμεΑ.

Ο ΑΣΚΑ «Ηράκλειο» καλεί το φίλαθλο κοινό του Ηρακλείου να στηρίξει την προσπάθεια. Καλούμε το φίλαθλο κοινό του Ηρακλείου να σταθεί στο πλάι μας για τη διάδοση του αθλητισμού σε πολίτες με αναπηρία. Για οποιονδήποτε θα ήθελε να συμμετάσχει στο εγχείρημα ως αθλητής/τρια ή να εγγραφεί ως μέλος του συλλόγου μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω: Email: heraklion.wb@gmail.com ή μέσω μηνύματος στη σελίδα μας στο Facebook».


Πηγή: http://www.neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.