Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016

Προσβλητική ανάρτηση για τους πεσόντες της Κινάρου «κατέβασε» η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η ανάρτηση διαγράφηκε και το προφίλ του χρήστη απενεργοποιήθηκε.

Αυτεπάγγελτη ποινική δικογραφία σε βάρος χρήστη του διαδικτύου, για προσβολή της μνήμης των πρόσφατα πεσόντων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Στη συνέχεια θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την Παρασκευή το απόγευμα διαπιστώθηκε η ύπαρξη προφίλ σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, όπου είχε αναρτηθεί δημοσίευση με προσβλητικό και υβριστικό περιεχόμενο, για τη μνήμη των Αξιωματικών που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος στη συντριβή του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού στην Κίναρο.

Για την επίμαχη ανάρτηση υπήρξε και μεγάλος αριθμός καταγγελιών από πολίτες, τόσο μέσω τηλεφωνικών κλήσεων όσο και μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων στο Κέντρο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού CYBER ALERT.

Μετά από άμεση κινητοποίηση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διεγράφη η επίμαχη ανάρτηση και απενεργοποιήθηκε το προφίλ στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης

Όπως εξηγείται στην ανακοίνωση, η Δίωξη κινητοποιήθηκε άμεσα, καθότι οι συγκεκριμένες δημοσιεύσεις υποκινούσαν δημόσια, μέσω του διαδικτύου, τη βία και το μίσος. Έτσι, έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, με την αποστολή επίσημου αιτήματος στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης για τη διαγραφή των κακόβουλων αναρτήσεων και διατήρηση των ηλεκτρονικών ιχνών του χρήστη που έκανε την ανάρτηση.

Ο επίμαχος λογαριασμός απενεργοποιήθηκε προχθές το απόγευμα, ενώ συνεχίζονται οι αναζητήσεις παρόμοιων αναρτήσεων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.