Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Ξεκίνησε στην Πάτρα η πιλοτική εφαρμογή του πρωτοβάθμιου δικτύου υγείας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα καλύπτει το νότια τμήμα της πόλης.

Ξεκίνησε σήμερα στην Πάτρα η πιλοτική εφαρμογή του πρωτοβάθμιου δικτύου υγείας, στα ιατρεία που λειτουργούσε μέχρι πρόσφατα το ΙΚΑ Ζαρουχλέικων, καλύπτοντας τους κατοίκους του νοτίου διαμερίσματος της πόλης, που φθάνουν τους 32.000.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο υποδιοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας Δημήτρης Κωστακιώτης «το πρώτο που ξεκινήσαμε στην Πάτρα, ήταν να ενισχύσουμε την δομή των Ζαρουχλέικων, που είναι ένα δημοτικό διαμέρισμα με μεγάλο αριθμό κατοίκων».

Όπως πρόσθεσε, το δίκτυο θα έχει το γενικούς οικογενειακούς γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και επισκέπτρια υγείας. Στην δομή αυτή, σύμφωνα με τον Δημήτρη Κωστακιώτη, δεν θα παρέχονται μόνο πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας, αλλά θα εφαρμόζονται και προγράμματα πρόληψης. Παράλληλα, όπως σημείωσε, «θέλουμε να στηρίξουμε τον θεσμό του επισκέπτη ιατρού, δηλαδή ιατρών ειδικοτήτων οι οποίοι θα επισκέπτονται ασθενείς, αλλά και θα καλύπτουν τακτικό ιατρείο».

Όσον αφορά στους γιατρούς που θα στελεχώσουν την δομή προέρχονται από το δημοτικό ιατρείο που λειτουργεί στο ΚΑΠΗ του δήμου στα Ζαρουχλέικα, αφού πρώτα υπήρξε συνεννόηση με τον δήμαρχο, καθώς και από κέντρα υγείας της ευρύτερης περιοχής.

Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Δημήτρης Κωστακιώτης, βασικός μας σκοπός είναι να παρέχουμε πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και όχι να είναι απλά ιατρεία συνταγογράφησης. Επίσης, σύμφωνα με τον υποδιοικητή της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, οι κάτοικοι του πολυπληθούς δημοτικού διαμερίσματος της Πάτρας, δεν θα αναγκάζονται πλέον να μετακινούνται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, ώστε να πηγαίνουν για παράδειγμα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, προκειμένου να επισκεφθούν ένα τακτικό πρωινό ιατρείο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.