Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Στην εισαγγελία Πάτρας η υπεξαίρεση στην ΑΔΕΠ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Επιχείρηση κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά.

Σε κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πάτρας προχώρησε η Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση (ΑΔΕΠ), για υπόθεση υπεξαίρεσης στην ΑΔΕΠ. Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, «αποφασίστηκε να συνεχιστεί και να φθάσει σε βάθος χρόνου η εσωτερική έρευνα, που με εντολή του δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, ήδη, διενεργείται, για να αποκαλυφθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης».

Όσον αφορά την υπόθεση της υπεξαίρεσης, η ΑΔΕΠ ανακοίνωσε ότι «πρώην συμβασιούχος υπάλληλος της εταιρίας, της οποίας η σύμβαση παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών έχει λήξει, διαπιστώθηκε ότι υπεξαιρούσε χρηματικά ποσά για πολλά χρόνια, κάνοντας κατάχρηση».

Ακόμη, σύμφωνα με τη διοίκηση της ΑΔΕΠ, «από την ανάληψη των καθηκόντων της, προχώρησε σε μία σειρά ελέγχων και εφαρμογή νέων διαδικασιών-ελεγκτικών επαληθεύσεων στη διαχείριση των οικονομικών της εταιρείας και με το κλείσιμο του φορολογικού έτους 2015 είχε ζητήσει το κλείσιμο κάθε λογιστικής εκκρεμότητας, ώστε να υπάρχει όχι μόνο απόλυτη διαφάνεια, αλλά και σαφής εικόνα σε όλο το εύρος των οικονομικών δραστηριοτήτων της εταιρείας.

Σύμφωνα, πάντα, με την ίδια ανακοίνωση, «η εφαρμογή των νέων διαδικασιών και ελεγκτικών επαληθεύσεων, οδήγησε στην ομολογία της υπαλλήλου για τις πράξεις της».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.