Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Έρχονται αποσπάσεις εξπρές στο Δημόσιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σημαντικές ανατροπές και ανακατατάξεις προοιωνίζονται, για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, νομοθετικές ρυθμίσεις που είναι έτοιμη να προωθήσει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του "Έθνους", το νέο νομοθετικό πλαίσιο προβλέπει αποσπάσεις και διάθεση υπαλλήλων με διαδικασία-εξπρές όπου υπάρχουν επιτακτικές ανάγκες, παράταση της αξιολόγησης μέχρι τέλος του χρόνου χωρίς την εποπτεία του ΑΣΕΠ, αναγνώριση της διαθεσιμότητας ως πραγματικού χρόνου υπηρεσίας που «μετράει» στη μισθολογική εξέλιξη.

Επίσης προβλέπεται η δυνατότητα αναβάθμισης της ποιότητας του Δημοσίου μέσα από ειδικές πανεπιστημιακές σπουδές υπαλλήλων, τη διευκόλυνση της εξυπηρέτησης των πολιτών που διαθέτουν ηλεκτρονική θυρίδα στη διαδικτυακή πύλη του δημοσίου.

Με το ίδιο νομοσχέδιο παρατείνεται η εφαρμογή του πλαισίου για μετατάξεις - μεταθέσειςμε ταυτόχρονη μεταφορά θέσης όπου δεν υπάρχει κενή οργανική θέση κινούνται διαδικασίες κατάταξης σε νέο πίνακα διοριστέων των επιτυχόντων σε παλαιό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για το Δημόσιο και ΝΠΔΔ.

Όπως γράφει η εφημερίδα η απόσπαση θα ξεκινά με πρωτοβουλία της υπηρεσίας ή με αίτηση του υπαλλήλου και θα γίνεται κατά παρέκκλιση των κειμένων διατάξεων χωρίς γνώμη υπηρεσιαλού συμβουλίου και πριν από την πάροδο της δοκιμαστικής υπηρεσίας.

Οι τακτικές αποδοχές των αποσπώμενων υπαλλήλων θα βαρύνουν τον φορέα από όπου προέρχονται ενώ τυχόν πρόσθετες αμοιβές θα καταβάλλονται από τον φορέα όπου αποσπάστηκαν.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.