Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016

«Ο Ζίκα και τα κουνούπια μπορούν να νικηθούν»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα πρέπει κανείς να τα καταπολεμήσει στις εστίες λέει Γερμανός ειδικός.

Ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις φαίνεται να παίρνει η εξάπλωση του ιού Ζίκα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε ότι υπάρχει κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε ολόκληρο τον κόσμο. Η ΓΓ του ΠΟΥ Μάργκαρετ Καν δήλωσε πως τα κράτη μέλη θα πρέπει να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη και παραγωγή εμβολίων κατά του ιού.

Ο ιός Ζίκα εξαπλώνεται αυτή την περίοδο κυρίως στη βόρεια, κεντρική και νότια Αμερική. Ακόμα έχουν πληγεί αφρικανικές και ασιατικές χώρες καθώς και χώρες του Ειρηνικού. Ο ιός ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στην Ουγκάντα το 1947 στους πιθήκους Rhesus.

Ιδιαίτερα δραματική είναι η κατάσταση στη Βραζιλία όπου τους τελευταίους μήνες έχουν αυξηθεί οι περιπτώσεις μικροκεφαλίας των εμβρύων.

Ο εντομολόγος Νόρμπερτ Μπέκερ μιλώντας στην Deutsche Welle τόνισε: «Ιδιαίτερα επικίνδυνα είναι τα αφρικανικά και ασιατικά κουνούπια τίγρεις. Τα κουνούπια τίγρεις αναπτύσσονται με τον ίδιο τρόπο όπως τα κουνούπια που έχουμε στα σπίτια μας – σε λιμνάζοντα νερά.»

Λιμνάζοντα νερά μπορεί όμως να συγκεντρώνονται ακόμα και σε ένα βάζο, ένα δοχείο, μια λεκάνη όπου έχει πέσει νερό της βροχής και δεν ανανεώνεται. Σύμφωνα με τον Γερμανό ειδικό επειδή τα κουνούπια πολλαπλασιάζονται και μεγαλώνουν πάρα πολύ γρήγορα θα πρέπει κανείς να τα καταπολεμήσει στις εστίες παραγωγής του.

«Τόποι παραγωγής που δεν χρειάζονται είναι σημαντικό να εξαλειφθούν. Μπορεί να είναι από μικρές λιμνούλες μέχρι και τα βάζα στο σπίτι. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να ενημερωθεί ο πληθυσμός. Πρέπει ο κόσμος να μάθει που μπορούν να αναπτυχθούν τα κουνούπια και τι μπορεί κανείς να κάνει για την αντιμετώπισή τους. Εάν όλοι συνδράμουν τότε τα κουνούπια θα νικηθούν», λέει.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.