Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Πούλησε δασική έκταση και πλούτισε

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Περισσότερα από είκοσι τα θύματά του.

Υπόθεση καταπάτησης δασικής έκτασης, η οποία έχει την… ουρά της στις αρχές της δεκαετίας του ’80 έχει έρθει στο προσκήνιο τις τελευταίες ημέρες, με τη Δικαιοσύνη να υποχρεώνει τον καταπατητή και κατά φαντασία ιδιοκτήτη να καταβάλει τις πρώτες αποζημιώσεις στα θύματα του.

Η ιστορία αφορά σε κατάτμηση έκτασης από ιδιώτη, η οποία του απέφερε πριν από χρόνια δεκάδες οικόπεδα φιλέτα. Το «κόλπο» στήθηκε στην Αθήνα και οι περισσότεροι από τους αγοραστές των οικοπέδων ήταν φυσικά πρόσωπα, τα οποία είχαν καταγωγή από την περιοχή των Καλαβρύτων, καθώς η αγορά τους θεωρήθηκε «κελεπούρι» με αποτέλεσμα από στόμα σε στόμα να γίνει η σχετική διαφήμιση.

Η συνέχεια επιφύλασσε δυσάρεστες εκπλήξεις στους περισσότερους από τους αγοραστές, καθώς διαπίστωσαν πως είχαν αγοράσει δασική γη και κατά συνέπεια δεν μπορούσαν να χτίσουν.

Η έκταση που καταπατήθηκε, κατατμήθηκε και πουλήθηκε είναι κοντά σε περιοχή, στην οποία είναι σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα εργασίες ανάπλασης με εξαιρετική θέα.

Πριν από λίγο καιρό εκδόθηκαν τρεις δικαστικές αποφάσεις με τις οποίες ο «ιδιοκτήτης’ των οικοπέδων – μετά από προσφυγή των θυμάτων του – υποχρεώνεται να καταβάλει αποζημιώσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ για τη ζημιά που τους προκάλεσε και την εξαπάτησή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr εκκρεμεί η εκδίκαση τουλάχιστον άλλων δέκα μηνύσεων σε βάρος του καταπατητή, ο οποίος έβγαλε εκατομμύρια πουλώντας οικόπεδα που δεν του ανήκαν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.