Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Το Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι «ταξιδεύει» στη Φλωρεντία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αντίστροφη μέτρηση για τη γιορτή της σάτιρας και της χαράς.

Καρναβάλι 2016, και το Ρέθυμνο βρίσκεται μεταξύ άλλων, στο ρυθμό των προετοιμασιών ώστε το βραβευμένο, καθιερωμένο και ξακουστό πλέον καρναβάλι να στεφθεί και φέτος με επιτυχία.

Σε λίγες μέρες αναχωρεί μάλιστα, αποστολή του Καρναβαλιού για τη Φλωρεντία όπου θα υπάρχει ρεθεμνιώτικη συμμετοχή στο παγκόσμιο πανεπιστημιακό συνέδριο κοινωνιολογίας που θα πραγματοποιηθεί στην ιταλική πόλη, με θέμα τα καρναβάλια ως θεσμό και την επιρροή τους στις τοπικές κοινωνίες.

Παράλληλα η αποστολή του ρεθεμνιώτικου καρναβαλιού θα βρεθεί την επόμενη εβδομάδα και στη Βενετία, όπου θα συναντηθεί με εκπροσώπους της διοργάνωσης του Καρναβαλιού της Βενετίας με στόχο την ανταλλαγή γνώσεων και πρακτικών για την καλύτερη προετοιμασία και διοργάνωση.

Αξίζει να αναφερθεί πως το Καρναβάλι του Ρεθύμνου, το Αναγεννησιακό Καρναβάλι όπως λέγεται, ξεκίνησε επίσημα το 1914 με πολλές από εκείνη ακόμη την εποχή, θεματικές εκδηλώσεις. Από τότε μέχρι και σήμερα το στοιχείο που υπερτερεί στις εκδηλώσεις των ημερών του καρναβαλιού είναι η νοσταλγία, οι μνήμες και ο ρομαντισμός. Όπως έχει δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη αντιδήμαρχος τουρισμού Πέπη Μπιρλιράκη, το καρναβάλι του Ρεθύμνου έχει πλέον διεθνή αναγνώριση, έχει γίνει πόλος έλξης πολλών τουριστών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, ενώ αποτελεί πλέον πολιτιστικό θεσμό με μεγάλη επίδραση στο συνολικότερο τουριστικό προϊόν του νομού.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.