Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Τζακ ποτ με τις αποδείξεις!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Και το «όπλο» της λοταρίας ετοιμάζεται να επιστρατεύσει το υπουργείο Οικονομικών για να δώσει κίνητρα στους φορολογούμενους να συγκεντρώνουν αποδείξεις από αγορές συγκεκριμένων ειδών.

Συγκεκριμένα, το οικονομικό επιτελείο ανασύρει από τα συρτάρια σχέδιο που ήταν ήδη στα σκαριά – ακολουθώντας το επιτυχημένο μοντέλο άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όπως η Πορτογαλία – για να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή.

Τι προβλέπει το σχέδιο

Στη συγκεκριμένη λίστα σχεδιάζουν να συμπεριλάβουν αποδείξεις από αγορές προϊόντων μικρού κόστους, όπως για παράδειγμα από περίπτερα και φούρνους, ενώ είναι πιθανό να μπαίνουν σε λοταρία και αποδείξεις παροχής υπηρεσιών από ελεύθερους επαγγελματίες, όπως ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς και ελαιοχρωματιστές – κυρίως υπηρεσίες επισκευών στο σπίτι – όπου συνήθως γίνεται παζάρι και ο φορολογούμενος επιλέγει συχνά να πληρώσει λιγότερα, με αποτέλεσμα και οι δύο συναλλασσόμενοι να κλέβουν την εφορία.

Το σχέδιο, που υπάρχει στα συρτάρια από τη θητεία προηγούμενων υπουργών Οικονομικών, προβλέπει ότι οι φορολογούμενοι θα στέλνουν τα στοιχεία της απόδειξης μέσω sms και θα συμμετέχουν σε κληρώσεις, οι οποίες θα διενεργούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα, κερδίζοντας από ηλεκτρικές συσκευές μέχρι αυτοκίνητα.

Το σχέδιο με κωδικό «λοταρία» δεν ανατρέπει σε τίποτα τον ευρύτερο σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών να χτίζεται από φέτος το αφορολόγητο, αποκλειστικά με αγορές που θα γίνονται με πλαστικό χρήμα ή μέσω e-banking για όλες τις συναλλαγές, από σούπερ μάρκετ μέχρι πληρωμή τιμολογίων ΔΕΚO.

Εξαίρεση, όσες δαπάνες εγγράφονται σε συγκεκριμένους κωδικούς φορολογικής δήλωσης, όπως οι ιατρικές, και η εξόφληση ενοικίων και δόσεων δανείων.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.