Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Οι εξελίξεις στην υπόθεση των σεξουαλικών επιθέσεων στην Κολωνία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Άγρια επίθεση σε Πακιστανούς και Σύρο στην Κολωνία

Στις 516 ανήλθαν οι μηνύσεις για τις σεξουαλικές επιθέσεις της Πρωτοχρονιάς.

Μια ομάδα Πακιστανών και ένας Σύρος δέχθηκαν χθες άγρια επίθεση από αγνώστους στο κέντρο της Κολωνίας, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Αργά το απόγευμα χθες, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας, ομάδα είκοσι περίπου ανθρώπων επετέθη κατά έξι Πακιστανών, από τους οποίους τραυματίσθηκαν δύο. Λίγη ώρα αργότερα, ομάδα πέντε ανθρώπων επιτέθηκε κατά 39χρονου Σύρου, τραυματίζοντάς τον ελαφρά.

Ο αριθμός των μηνύσεων που έχουν κατατεθεί για τις επιθέσεις κατά γυναικών τη νύκτα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία ανέρχεται πλέον σε 516. Το 40% αυτών αφορά σεξουαλικές επιθέσεις, ανακοίνωσε χθες η τοπική αστυνομία. Αιτούντες άσυλο και παράνομοι μετανάστες από τη Βόρεια Αφρική αποτελούν την πλειοψηφία των υπόπτων, σύμφωνα με την αστυνομία.

Περισσότεροι από εκατό αστυνομικοί συμμετέχουν την έρευνα για τις βιαιότητες στην πλατεία ανάμεσα στο κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό και τον καθεδρικό ναό της Κολωνίας.

Οι έντονες επικρίσεις για την ανικανότητα της αστυνομίας να προστατεύσει τις γυναίκες που έπεσαν θύματα σεξουαλικών επιθέσεων προκάλεσε την αποπομπή του αρχηγού της αστυνομίας της Κολωνίας Βόλφγκανγκ Άλμπερς.

------------

Πρόσφυγες ή μετανάστες οι δράστες των σεξουαλικών επιθέσεων στην Κολωνία

Όλες οι ενδείξεις οδηγούν σε άτομα από τη Βόρεια Αφρική ή από τον αραβικό κόσμο.

Το σύνολο σχεδόν των υπόπτων για τις, κυρίως σεξουαλικές, επιθέσεις κατά γυναικών στο κέντρο της Κολωνίας τη νύχτα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς είναι άτομα ξένης καταγωγής, κυρίως αιτούντες άσυλο που έφθασαν τους τελευταίους μήνες στη Γερμανία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Ραλφ Γέγκερ.

«Τόσο οι δηλώσεις αυτοπτών μαρτύρων, όσο και οι αναφορές της τοπικής αστυνομίας, καθώς και οι περιγραφές της ομοσπονδιακής αστυνομίας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τα άτομα που διέπραξαν τις εγκληματικές αυτές ενέργειες είναι σχεδόν αποκλειστικά πρόσφυγες ή μετανάστες», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών ενώπιον ειδικής επιτροπής που έχει συσταθεί για να εξετάσει τις βίαιες επιθέσεις στην Κολωνία.

«Όλες οι ενδείξεις οδηγούν σε άτομα από τη Βόρεια Αφρική ή από τον αραβικό κόσμο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, πρόσφυγες οι οποίοι αιτούν άσυλο και έφθασαν τον περασμένο χρόνο περιλαμβάνονται στους υπόπτους», πρόσθεσε.

------------

Μέσω social media οργανώθηκαν οι επιθέσεις στην Κολωνία

Εκκλήσεις της ακροδεξιάς για συμμετοχή σε «περιπάτους» στο κέντρο της πόλης.

Οι ξενοφοβικές επιθέσεις που διαπράχθηκαν χθες στην Κολωνία (δυτική Γερμανία) διοργανώθηκαν μέσω των κοινωνικών δικτύων με εκκλήσεις της ακροδεξιάς για συμμετοχή σε «περιπάτους» στο κέντρο της πόλης, ανέφερε σήμερα η τοπική αστυνομία.

«Στις τέσσερις περιπτώσεις επιθέσεων (με στόχο Σύρους, Πακιστανούς και Αφρικανούς) ξεκινάμε από την υπόθεση ότι συνδέονταν με τους λεγόμενους "περιπάτους"», δήλωσε ο επικεφαλής του ποινικού τμήματος της αστυνομίας της Κολονίας, Νόρμπερτ Βάγκνερ, ο οποίος ανακοίνωσε την ενίσχυση της παρουσίας της αστυνομίας «από σήμερα» (Δευτέρα) στην πόλη και ιδίως κοντά στον καθεδρικό ναό.

Χθες βράδυ, έξι Πακιστανοί, τρεις από τη Γουινέα, δύο Σύροι καθώς και ένας άνδρας αφρικανικής καταγωγής η εθνικότητα του οποίου δεν διευκρινίστηκε, υπήρξαν θύματα τεσσάρων ξεχωριστών επιθέσεων στο κέντρο της Κολονίας.

Η αστυνομία ανέκρινε περίπου 153 υπόπτους χθες και αναγνώρισε 13 πρόσωπα που ήταν ήδη γνωστά για παραπτώματα και συνδέονται με την ακροδεξιά καθώς και 18 άλλους που προέρχονται από το περιβάλλον των «μοτοσικλετιστών» και κυρίως από τη συμμορία των «Hells Angels» ή των «καθαριστών του δοχείου νυκτός».

Δεν έγινε καμία σύλληψη, διευκρίνισε η αστυνομία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τις εκκλήσεις για συμμετοχή στους περιπάτους στο κέντρο της πόλης είχαν κάνει άτομα που προέρχονται από κύκλους των «χούλιγκαν» και αναμεταδόθηκαν από ομάδες όπως η «Altstadt Spaziergaenge» (περίπατοι στην παλιά πόλη) ή η «Armlaenge», μια αναφορά στις λέξεις που χρησιμοποίησε η δήμαρχος της Κολωνίας καλώντας ιδιαίτερα τις γυναίκες να τηρούν «μια κάποια απόσταση, μεγαλύτερη από το άνοιγμα του βραχίονα» από αγνώστους ώστε να προστατευθούν από επιθέσεις.

Περισσότερες από 500 μηνύσεις, το 40% των οποίων αφορά σεξουαλικές επιθέσεις, έχουν υποβληθεί έπειτα από μια παραμονή Πρωτοχρονιάς στη διάρκεια της οποίας δεκάδες νεαροί άνδρες, στην πλειονότητά τους ξένης καταγωγής, σύμφωνα με την αστυνομία, επιτέθηκαν σε γυναίκες σε μία πλατεία του κέντρου της Κολωνίας ανάμεσα στον κεντρικό σταθμό και τον καθεδρικό ναό.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.