Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε τι συνέβη στον κόσμο μέσα από το φωτογραφικό φακό.

Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.


Μπαλί, Ινδονησία. Ο άνθρωπος με το μεταλλικό χέρι



Ο εικονιζόμενος μηχανικός, Wayan Suardana, γνωστός και ως Tawan, εμφανίζεται στη φωτογραφία να επισκευάζει τη μοτοσικλέτα ενός πελάτη του στο γκαράζ του σπιτιού του στο Μπαλί της Ινδονησίας. Αυτό που θα δει κανείς αν παρατηρήσει την εικόνα είναι ότι ο Tawan έχει «στηρίξει» το αριστερό του χέρι, σε έναν μεταλλικό βραχίονα που έφτιαξε μόνος του αφότου υπέστη παράλυση πριν από περίπου έξι μήνες.

Martsiyanauka, Λευκορωσία. Παγανιστικοί και ορθόδοξοι εορτασμοί



Χωρικοί συμμετέχουν στην τοπική γιορτή Κολιάντα, στη Λευκορωσία. Η εν λόγω γιορτή σηματοδοτεί το τέλος του χειμώνα και οι εορτασμοί είναι ένας συνδυασμός παγανιστικών εορτασμών και των Ορθόδοξων Χριστουγέννων.

Kitzbuehel, Αυστρία. Οι σκιέρ που σπάνε τα κοντέρ της ταχύτητας



Πώς αποτυπώνεις την ταχύτητα μέσα σε μία φωτογραφία; Ο φωτογράφος του Reuters βρέθηκε στην εξάσκηση του Αντρέας Σάντερ από τη Γερμανία στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αλπικού Σκι στο Kitzbuehel της Αυστρίας.

Σουρούκ, Τουρκία. Μία κούνια στη μέση του πουθενά



Πρόσφυγες από τη Συρία άφησαν πίσω τους την κούνια του μωρού τους για να περάσουν από τα τουρκοσυριακά σύνορα κοντά στην πόλη του Σουρούκ στην Τουρκία.

Γάζα. Σεμινάρια για μέλλουσες νύφες



Νύφες από την Παλαιστίνη παρακολουθούν μαθήματα για να γίνουν καλύτερες σύζυγοι στο Ισλαμικό Πανεπιστήμιο της Γάζας.

Πιορνάλ, Ισπανία. Εκδίκηση στον διάβολο



Η παράδοση στην Ισπανία επιτάσσει να συγκεντρώνονται κάθε χρόνο εκατοντάδες άνθρωποι στο χωριό Πιορνάλ και να πετούν λαχανικά στον διάβολο. Στην ουσία, βέβαια, δεν πρόκειται για τον ίδιο τον «Εωσφόρο» αλλά για έναν άντρα που έχει ντυθεί σαν εκείνον και δέχεται τα… πυρά των χωρικών και των επισκεπτών του φεστιβάλ Jarramplas. Η ακριβής προέλευση του φεστιβάλ δεν είναι γνωστή, υπάρχουν ωστόσο διάφορες θεωρίες που το συνδέουν με τη μυθολογική τιμωρία του Caco από τον Ηρακλή της ελληνικής μυθολογίας.

Παρίσι, Γαλλία. Η Πόλη του Φωτός μπήκε στην «κατάψυξη»



Αγάλματα στο Παρίσι πάγωσαν από την υγρασία και τις υπό το μηδέν θερμοκρασίες που έκαναν την εμφάνισή τους στην Πόλη του Φωτός.

Χουντιέντα, Υεμένη. Μία εικόνα, χίλιες λέξεις



Μία εικόνα συγκλονιστική. Μία εικόνα που δεν αρμόζει να γίνεται πραγματικότητα για κανέναν, πόσω μάλλον για μικρά παιδιά που δεν έχουν τον έλεγχο της μοίρας, της τύχης, της ίδιας της ζωής τους. Μικρά αγόρια στην επαρχία Χουντιέντα της Υεμένης τρώνε τα σκουπίδια που μάζεψαν από σκουπιδότοπο όπου συλλέγονται τα ανακυκλώσιμα υλικά.

Χουνάν, Κίνα. Είναι τρελοί αυτοί οι Κινέζοι



Από τα πιο τρελά και αλλόκοτα θα συναντήσει κανείς στην Κίνα. Στην εικόνα, Κινέζοι συγκεντρώνονται και συμμετέχουν είτε απολαμβάνουν το θέαμα στον ετήσιο διαγωνισμό «Αντοχής στο κρύο» που γίνεται όχι σε κανονικά πολικά κλίματα αλλά σε τεχνητό χιόνι!

Μινσκ, Λευκορωσία. Θεοφάνεια στη Λευκορωσία



Ένας άντρας είναι έτοιμος να βουτήξει στα παγωμένα νερά μιας λίμνης, κατά τον εορτασμό των Θεοφανείων.

Μιρατόβακ, Σερβία. Ταξίδι στην ελπίδα μέσα στον βαλκανικό χειμώνα



Οι περισσότεροι άνθρωποι, από τις αρχές της προσφυγικής κρίσης στα μέσα του 2015, αναρωτιόντουσαν πως θα καταφέρουν οι χιλιάδες μετανάστες να ταξιδέψουν μέσα στον χειμώνα και να αντεπεξέλθουν τον χιονιά των Βαλκανίων. Η στιγμή αυτή έφτασε. Και αξίζει να σκεφτεί κανείς ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους δεν έχουν δει ποτέ τους χιόνι…


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.