Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Πυρηνικός πύραυλος των ΗΠΑ είχε υποστεί ζημιά το 2014

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Πολεμική Αεροπορία επιβεβαίωσε το περιστατικό.

Σφάλματα κατά τη διάρκεια της συντήρησης που έκαναν τρεις άνδρες της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας είχαν αποτέλεσμα να υποστεί βλάβη ένας διηπειρωτικός πυρηνικός πύραυλος μέσα στο σιλό του στο Κολοράντο το 2014, με αποτέλεσμα να διαταχθεί έρευνα για το ατύχημα, παραδέχθηκε χθες το γενικό επιτελείο αεροπορίας.

Το ατύχημα είχε σημειωθεί τον Μάιο του 2014 σε έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο Minuteman III της 90ής Πτέρυγας Πυραύλων, στο βόρειο Κολοράντο, ανέφερε η αμερικανική ΠΑ.

Το ατύχημα είχε αποκαλύψει πρώτο το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.

Ο πύραυλος υπέστη ζημιά καθώς οι στρατιωτικοί προσπαθούσαν να επιλύσουν ένα πρόβλημα που αντιμετώπιζαν κατά τη διάρκεια διαγνωστικού ελέγχου, εξήγησε η αμερικανική ΠΑ. «Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός», «δεν υπήρξε κίνδυνος για την ασφάλεια των πολιτών», ούτε «παραβιάστηκαν οι κανόνες» για τους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, διαβεβαίωσε το επιτελείο.

Η έρευνα η οποία διεξήχθη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο επικεφαλής της ομάδας που πραγματοποιούσε τη συντήρηση δεν ακολούθησε τις προβλεπόμενες τεχνικές διαδικασίες, διευκρίνισε η ΠΑ. Από τον επικεφαλής της ομάδας αυτής και τα άλλα δύο μέλη της αφαιρέθηκε η πιστοποίηση που διέθεταν, αλλά επέστρεψαν στην άσκηση των καθηκόντων τους αφού επανεκπαιδεύτηκαν και τους δόθηκε νέα πιστοποίηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ανέφερε ότι βελτίωσε τις διαδικασίες της και τροποποίησε την εκπαίδευση των συντηρητών των πυραύλων μετά το ατύχημα, το οποίο είχε προκαλέσει ζημιά ύψους 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων στον πύραυλο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.