Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015

Έρημη πόλη το Μιλάνο λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απαγορεύθηκε η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο Μιλάνο, στη Ρώμη επιβλήθηκε εναλλάξ κυκλοφορία μονών-ζυγών, ενώ στη Νάπολη επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο των λιγότερο ρυπογόνων οχημάτων, με στόχο να αντιμετωπιστεί άλλο ένα περιστατικό υψηλής ατμοσφαιρικής ρύπανσης με μικροσωματίδια, έπειτα από εβδομάδες χωρίς βροχή ούτε ανέμους.Τα μέτρα αυτά είναι ωστόσο σχετικά συμβολικά κατά την εορταστική περίοδο, στη διάρκεια της οποίας οι περισσότεροι Ιταλοί λείπουν σε διακοπές."Σήμερα το πρωί, οι δρόμοι είναι έρημοι, όμως αυτό δεν συμβαίνει εξαιτίας της απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Αλήθεια είμαι η μοναδική που εργάζεται αυτή τη Δευτέρα;" έγραψε στο Twitter μια κάτοικος του Μιλάνου.

Από σήμερα έως και την Τετάρτη, η κυκλοφορία των αυτοκινήτων απαγορεύεται στο Μιλάνο και στην Παβία (βόρεια Ιταλία) από τις 10:00 έως τις 16:00, ένα ωράριο που δεν εμποδίζει αυτούς που εργάζονται να παίρνουν το αυτοκίνητό τους, αλλά έχει κυρίως στόχο να αποθαρρύνει τους υπόλοιπους.Στη Ρώμη, για τρίτη φορά από τις αρχές Δεκεμβρίου, η κυκλοφορία έχει απαγορευθεί σήμερα από τις 07:30 έως τις 12:30 και από τις 16:30 έως τις 20:30 για τα οχήματα με μονό αριθμό κυκλοφορίας και αύριο, Τρίτη, γι' αυτά με ζυγό αριθμό. Ένα παρόμοιο μέτρο ισχύει και στο Μπέργκαμο (βόρεια Ιταλία).

Στη Νάπολη (νότια Ιταλία), μόνο τα αυτοκίνητα με προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 4 και πάνω μπορούν να κυκλοφορούν αυτή την εβδομάδα.Η ατμοσφαιρική ρύπανση υπερβαίνει τα επίπεδα συναγερμού σ' όλη την Ιταλία, καθώς τα μικροσωματίδια μένουν στάσιμα στην ατμόσφαιρα επειδή δεν φυσούν άνεμοι ούτε πέφτει βροχή.
Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.