Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Φλέγεται η βόρεια Ισπανία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Φέτος έχουν καταστραφεί στη χώρα 540.000 στρέμματα δάσους.

Η Κανταβρία είναι η περιφέρεια που πλήττεται περισσότερο, καθώς περίπου 80 πυρκαγιές μαίνονταν εκεί τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Αυτές ενισχύονται από τους ανέμους οι οποίοι σε ορισμένες περιοχές της Κανταβρίας πνέουν με ταχύτητα έως και 130 χιλιομέτρων την ώρα.

Η περιφερειακή κυβέρνηση της περιοχής εκφράζει ανησυχία σε ανακοίνωσή της και για τις καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών, καθώς αναμένεται «να συνεχιστούν οι ισχυροί άνεμοι, οι υψηλές θερμοκρασίες γι' αυτήν την εποχή του έτους και η απουσία υγρασίας που ευνοούν την εξάπλωση των πυρκαγιών».

«Η πιο περίπλοκη κατάσταση με περισσότερες από 15 ενεργές εστίες (...) είναι αυτή κοντά στην τοποθεσία Μπαρθένα Μαγιόρ», ένα μικρό χωριό περίπου εκατό κατοίκων που βρίσκεται σε μια ορεινή, αγροτική ζώνη, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Για την προστασία της περιοχής αυτής κινητοποιήθηκαν 89 στρατιωτικοί κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε με περίπου 15 βυτιοφόρα και οι αρχές δεν αποκλείουν την περίπτωση να προχωρήσουν στην απομάκρυνση των κατοίκων από το χωριό.

Επίσης δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα μετείχαν χθες στις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς στην περιοχή αυτή, μια από τις πιο αραιοκατοικημένες της Ισπανίας, ενώ ένα τρίτο εστάλη στην Καστίλλη και Λεόν, στην κεντρική Ισπανία, μετά την ειδοποίηση και των αρχών εκεί για την εκδήλωση πυρκαγιών.

Στις Αστούριες, οι πυροσβέστες αγωνίζονταν σήμερα το πρωί για την κατάσβεση 38 δασικών πυρκαγιών, εκ των οποίων οι 31 έχουν τεθεί υπό έλεγχο, σύμφωνα με την υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της περιοχής αυτής.

Άλλες δύο πυρκαγιές εκδηλώθηκαν εξάλλου πιο ανατολικά, στην Ναβάρα. Πρόκειται για αναζωπύρωση πυρκαγιών που είχαν εκδηλωθεί πριν από αρκετές ημέρες και είχαν τεθεί υπό έλεγχο, αλλά δεν είχαν σβηστεί, γνωστοποίησε η περιφερειακή κυβέρνηση.

Ο ισπανικός βορράς πλήττεται εδώ και περισσότερο από μια εβδομάδα από ασυνήθιστες γι'αυτήν την εποχή του χρόνου δασικές πυρκαγιές. Μέχρι στιγμής αυτές έχουν στοιχίσει τη ζωή σε έναν άνθρωπο. Πρόκειται για έναν πιλότο που έχασε τη ζωή του την Τετάρτη από την πτώση του ελικοπτέρου του.

Εξάλλου περισσότερα από 540.000 στρέμματα δασικής έκτασης και αγροτεμαχίων έχουν καταστραφεί φέτος από τις πυρκαγιές στην Ισπανία. Η έκταση αυτή ξεπερνάει το σύνολο εκείνης που είχε καεί κατά τη διάρκεια και των δύο προηγούμενων ετών, σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.