Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015

«Καμπανάκι» για τα εργαστήρια της γειτονιάς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Κινδυνεύουν με λουκέτο μετά την υποκοστολόγιση των διαγνωστικών εξετάσεων».

Ως «απαράδεκτη και επικίνδυνη» για το σύστημα υγείας καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών την υποκοστολόγιση των διαγνωστικών εξετάσεων «που ζήτησε η τρόικα και αποδέχτηκε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας».

Οι γιατροί εκτιμούν «ότι επιχειρείται μια πρωτοφανής παράδοση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε μεγάλες ιδιωτικές αλυσίδες ενώ οδηγείται σε κλείσιμο το εργαστήριο της γειτονιάς».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η μεσοσταθμική μείωση κατά 45%σε 51 διαγνωστικές εξετάσεις και κατά 9% για τις εργαστηριακές είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε κλείσιμο τα μικρά εργαστήρια και θα δημιουργήσει ολιγοψώνια στην αγορά .Η παράδοση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στις μεγάλες αλυσίδες θα στερήσει από τον ασθενή την εξατομικευμένη φροντίδα από το γιατρό της γειτονιάς του και θα τον καταστήσει όμηρο των «σουπερ μάρκετ» της υγείας. Επιπρόσθετα θα οδηγήσει στον επαγγελματικό μαρασμό εκατοντάδες επιστήμονες που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στηρίζοντας το σύστημα υγείας.

«Θα θέλαμε να επισημάνουμε για άλλη μια φορά την ανικανότητα της πολίτικης ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να προβάλει αντιστάσεις στις παράλογες και ύποπτες απαιτήσεις της τρόικας και την αποτυχία της να συγκρατήσει την άνευ ορών παράδοση του συστήματος υγείας στα "σούπερ μάρκετ" της υγείας», τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος.

Ο ΙΣΑ θα συγκαλέσει το επόμενο χρονικό διάστημα έκτακτες συνελεύσεις με επαγγελματικούς φορείς για τη συγκρότηση ενός κοινού μετώπου ενάντια στην λαίλαπα των μέτρων και καλεί τον ιατρικό κόσμο σε αγωνιστική ετοιμότητα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.