Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Επέστρεψε στα ανοιχτά το γιγάντιο καλαμάρι στην Ιαπωνία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έκπληξη και ενθουσιασμός επιστημόνων και απλών πολιτών.

Ένα τεράστιο καλαμάρι που έχασε τον δρόμο του και κατέληξε στα νερά ενός λιμανιού της Ιαπωνίας επαναπροωθήθηκε προς τα ανοικτά του ωκεανού, μία εβδομάδα αφότου εντοπίστηκε προκαλώντας την έκπληξη και τον ενθουσιασμό των απλών πολιτών αλλά και των επιστημόνων.

Το μεγάλο ασπόνδυλο, μήκους τεσσάρων μέτρων, ανακαλύφθηκε από αλιείς την 24η Δεκεμβρίου στο λιμάνι Τογιάμα, στις βορειοδυτικές ακτές της Ιαπωνίας.

Κατόπιν ένας δύτης, ο Ακινόμπου Κιμούρα, βοήθησε το καλαμάρι να επαναπροσανατολιστεί και να κατευθυνθεί προς τα ανοιχτά.

Ο ίδιος δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Asahi ότι δυσκολεύτηκε καθώς το τεράστιο καλαμάρι «τυλίχθηκε γύρω από το σώμα (του) και γραπώθηκε στο χέρι (του)».



Ένας υπεύθυνος του τοπικού ενυδρείου Οουζού, που απαθανάτισε με τον υποβρύχιο φακό του το καλαμάρι, περιέγραψε πόσο εντυπωσιάστηκε από το μέγεθός του και την ομορφιά του.

«Ήταν απίστευτα όμορφο, το σώμα του ήταν λαμπερό κόκκινο» σημείωσε σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο TBS.

Τεράστια καλαμάρια αιχμαλωτίζονται συχνά στα δίκτυα των ψαράδων στην Ιαπωνία, όμως είναι πολύ σπάνιο να μπορέσει κανείς να τα παρατηρήσει ζωντανά.

Το είδος αυτό, το Architeuthis Dux, παραμένει για τους επιστήμονες ένα μυστηριώδες πλάσμα που ζει σε βαθιά νερά, ενώ το μήκος του ενδέχεται να φθάσει τα 10 μέτρα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.