Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015

Ακατάσχετο το οικογενειακό επίδομα του ΟΓΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σήμερα, Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου, καταβάλλονται τα Οικογενειακά Επιδόματα Δ’ τριμήνου 2015 (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών) στους δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση Α21 μέχρι 25-11-2015 και πληρούν τις προϋποθέσεις.

Όπως ανακοίνωσε ο ΟΓΑ, η πληρωμή αυτή αφορά 715.703 δικαιούχους και η συνολική δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 182.826.458,68 ευρώ.

Όσοι από τους δικαιούχους οικογενειακών επιδομάτων υπέβαλαν αίτηση Α21 έως τις 25-11-2015 και δεν τους καταβληθεί το επίδομα μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oga.gr), στην ειδική εφαρμογή «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων», προκειμένου να ενημερωθούν για το λόγο μη πληρωμής τους και τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν στον ΟΓΑ.

Η πληρωμή των οικογενειακών επιδομάτων σε αυτούς τους δικαιούχους θα γίνει μετά την προσκόμιση και τον έλεγχο των δικαιολογητικών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού (Κεντρική Υπηρεσία ή αρμόδιο Υποκατάστημα).

Όποιος δικαιούχος δεν έχει δει τα χρήματα να έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς του θα μπορεί να μπαίνει στην ιστοσελίδα του οργανισμού και στην ειδική εφαρμογή.

Όπως δήλωσε ο διοικητής του οργανισμού, Θανάσης Μπακαλέξης, στην "Κοινωνία Ώρα MEGA" το οικογενειακό επίδομα είναι "σίγουρα ακατάσχετο".

Η πρώτη δόση του επιδόματος είπε, δόθηκε με προκαταβολή με βάση τα στοιχεία του 2014, αλλά υπάρχουν 50.000 πολίτες που ενώ έχουν λάβει εξατομικευμένη ενημέρωση δεν έχουν υποβάλλει ακόμα τα Α-21 με αποτέλεσμα εάν δεν το πράξουν μέχρι 15/1/16 να χάνουν το δικαίωμα για οικογενειακό επίδομα για το 2015.

Σε τέτοια περίπτωση ο οργανισμός θα ζητήσει πίσω τα χρήματα, τα οποία υπολόγισε σε 30 εκατομμύρια ευρώ.
Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.