Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

10 λόγοι για τους οποίους ο παππούς είναι ο αγαπημένος ήρωας των παιδιών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο παππούς είναι ο αγαπημένος «ήρωας» όλων των παιδιών. Είναι εκείνος που λέει ναι, όταν οι γονείς λένε όχι. Είναι εκείνος που λέει ναι ακόμα κι όταν η γιαγιά λέει όχι! Και φυσικά λέει πάντα τις καλύτερες ατάκες.

Και μπορεί τα παιδιά να περνάνε κατά καιρούς από διάφορες φάσεις και να εναντιώνονται καμιά φορά στους γονείς, ο παππούς πάντα έχει τον τρόπο του να τα «μαλακώνει» επειδή έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά κάθε παιδιού. Ιδού οι λόγοι για τους οποίους τα εγγόνια λατρεύουν πραγματικά τον παππού!


  1. Είναι πάντα έτοιμος για περιπέτεια. Είτε πρόκειται για μια βόλτα στη φύση είτε για ένα Σαββατοκύριακο σε κάμπινγκ, του αρέσει τόσο πολύ να είναι έξω όσο και στα παιδιά.
  2. Γνωρίζει πάρα πολλές ιστορίες. Και κάποιες από αυτές είναι αληθινές.
  3. Γνωρίζει από κηπουρική. Είτε αυτό είναι μια γλάστρα με λουλούδια είτε ένας κήπος με ντομάτες και κολοκυθάκια. Και πάντα αφήνει τα εγγόνια του να λερώσουν τα χεράκια τους.
  4. Διαβάζει τα ωραιότερα παραμύθια και ξέρει τα καλύτερα βιβλιοπωλεία. Είτε πρόκειται για εικονογραφημένα βιβλία είτε για βιβλία για μεγαλύτερα παιδάκια.
  5. Δεν φοβάται να «τσαλακωθεί». Μήπως το εγγόνι έχει μια περίεργη μάσκα ή ένα αστείο καπέλο; Δεν θα διστάσει να τα δοκιμάσει.
  6. Έχει κανείς όρεξη για ανέκδοτα; Μαντέψτε ποιος λέει τα ωραιότερα αστεία.
  7. Αφήνει τα παιδιά να πάρουν τον χρόνο τους. Όταν μένουν στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς και την επόμενη μέρα θα είναι εκείνος που θα τα πάει στο σχολείο, τα παιδιά δεν χρειάζεται να βιαστούν το πρωί για να ντυθούν. Ξέρουν ότι θα τα περιμένει.
  8. Είναι το πιο ενθουσιώδες κοινό. Όταν τα εγγόνια μαθαίνουν ένα ποίημα, κάποια φανταχτερή χορευτική κίνηση ή το πρώτο τους μουσικό όργανο, δίνει πάντα το πιο δυνατό χειροκρότημα.
  9. Δίνει πάντα τις καλύτερες και πιο σοφές συμβουλές.
  10. Δεν χάνει ποτέ την καλή αίσθηση του χιούμορ του. Ακόμα κι αν η ηλικία του είναι προχωρημένη.


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.