Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Ούτε η απαγόρευση κυκλοφορίας μείωσε το νέφος στην Ιταλία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σύσκεψη με στόχο νέα, μόνιμα μέτρα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσιεύονται σήμερα από τον ιταλικό τύπο, η τριήμερη απαγόρευση κυκλοφορίας στο Μιλάνο, δεν κατάφερε να μειώσει το νέφος στην ιταλική συμπρωτεύουσα. Αντιθέτως, σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, από την Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη, στο Μιλάνο, οι τιμές των ρύπων σημείωσαν αύξηση. Το ίδιο ισχύει και για την Αιώνια Πόλη, στην οποία χθες και προχθές υιοθετήθηκε το μέτρο της κυκλοφορίας των μονών-ζυγών.

Σήμερα το απόγευμα, ο ιταλός υπουργός Περιβάλλοντος, Τζιάν Λούκα Γκαλέττι, πρόκειται να συναντηθεί με τους περιφερειάρχες και δημάρχους των περιοχών με χρόνια υψηλή ατμοσφαιρική ρύπανση, για να υιοθετηθεί μια συνολική στρατηγική μελλοντικής δράσης.

Ο ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι έχει θέσει ως στόχο την ανακαίνιση των λαϊκών πολυκατοικιών, με νέα, οικολογική τεχνολογία για τα καλοριφέρ, την αγορά νέων λεωφορείων φιλικών προς το περιβάλλον και τον δεκαπλασιασμό, μέσα σε δυο χρόνια, των σημείων στα οποία θα μπορεί κανείς να φορτίζει τα ηλεκτρικά ΙΧ αυτοκίνητα, αναφέρει ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Ο Ρομπέρτο Μαρόνι, τέλος, περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο, ζήτησε την υιοθέτηση μόνιμων μέτρων, με κονδύλια ύψους δυο δισεκατομμυρίων ευρώ, για την ενίσχυση των αστικών μέσων δημόσιας μεταφοράς και την οριστική απαγόρευση κυκλοφορίας των ΙΧ που θεωρείται ότι συμβάλλουν σημαντικά στην ατμοσφαιρική ρύπανση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.