Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Περπάτησε ο Σουμάχερ;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σύμφωνα με γερμανικό περιοδικό, ο θρύλος της F1, κατάφερε να κάνει μερικά βήματα και να σηκώσει το χέρι του.

Λίγες μέρες πριν την μαύρη επέτειο του τραγικού ατυχήματος του Μίκαελ Σουμάχερ στις γαλλικές Άλπεις, το γερμανικό περιοδικό Bunte, ισχυρίζεται πως ο πολυνίκης οδηγός περπάτησε -με την βοήθεια των φυσιοθεραπευτών του φυσικά- και πως σήκωσε το ένα του χέρι: «Ο Μίκαελ είναι πολύ αδύνατος. Όμως κατάφερε να κάνει 1-2 βήματα ξανά», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Περπάτησε ο Σουμάχερ;

Παρ’ όλα αυτά, την παραπάνω ιστορία, διαψεύδει κατηγορηματικά η μάνατζερ του Σουμάχερ, Σαμπίν Κέμ: «Δυστυχώς, είμαστε αναγκασμένοι να διευκρινίσουμε ότι ο ισχυρισμός του δημοσιεύματος που αναφέρει πως ο Μίκαελ κινείται, δεν είναι αληθινός», δήλωσε και συνέχισε: «Τέτοιες υποθέσεις είναι ανεύθυνες καθώς αναλογιζόμενοι την σοβαρότητα της κατάστασής του, θα πρέπει να σεβαστούμε την σημασία της διακριτικότητας. Επίσης κάτι τέτοιο αναπτύσσει ψευδείς ελπίδες».

Από την μεριά του το περιοδικό, όχι μόνο δεν υποχωρεί, αλλά στηρίζει το δημοσίευμα, αναφέροντας πως όλα τα παραπάνω προκύπτουν από έγκυρη (αλλά ανώνυμη προς το παρόν) πηγή.

---------------

Ο Σουμάχερ περπάτησε. Στη φαντασία τους...


Ότι ο Μίχαελ Σουμάχερ, δύο χρόνια έπειτα από το τραγικό ατύχημά του στις γαλλικές Άλπεις, εξακολουθεί να είναι από τους αθλητές που «πουλάνε» όσο λίγοι, είναι γνωστό.

Για ακόμα μία φορά, όμως, το… πλιάτσικο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σε παγκόσμιο επίπεδο, καλά κρατεί. Και δυστυχώς με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους συμπατριώτες του Γερμανού επτάκις Παγκόσμιου Πρωταθλητή.

Σήμερα κυκλοφόρησε στη Γερμανία το περιοδικό «Bunte», γνωστό για τα… ενδιαφέροντα –πλην, όμως, κουτσομπολίστικα- θέματά του, το οποίο στην πρώτη σελίδα του έγραφε: «Μπορεί και πάλι να προχωρήσει», Προσέξτε: το περιοδικό χρησιμοποίησε το ρήμα «gehen», ήτοι προχωρώ. Γενικώς. Όχι το «spazieren» (σπατσίρεν), δηλαδή «περπατώ με τα πόδια».

Ε, όπως ήταν λογικό, αμέσως τα διεθνή Μέσα δίχως να διασταυρώσουν την «πληροφορία», έσπευσαν να την αναδημοσιεύσουν. Φυσικά, ως είθισται σε αντίστοιχες περιπτώσεις, η μάνατζερ του «Σούμι», Ζαμπίνε Κεμ, βγήκε και διέψευσε την «είδηση», τονίζοντας πως όχι μόνο δεν ισχύει κάτι ανάλογο, αλλά θα πρέπει για ακόμα μία φορά κάποιοι να σεβαστούν την κατάσταση της υγείας του Σουμάχερ.

Ναι, καλά. Το «Bunte», φυσικά, δεν σκοπεύει να αποσύρει το τεύχο από τα σημεία πώλησης, επιμένοντας πως η «πληροφορία» έρχεται από άνθρωπο πολύ κοντινό στον επτά φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή.

Και διερωτώμαι: εάν υπήρχε μια τόσο φανταστική εξέλιξη αναφορικά με την πορεία της υγείας του Σουμάχερ, δεν θα έβγαινε η ίδια η οικογένεια να την ανακοινώσει; Δεν θα έδιναν στη δημοσιότητα μια φωτογραφία, ένα βίντεο, δεν θα έβγαζαν έστω ένα δελτίο Τύπου; Λογικά, ναι.

Αυτά τα δύο χρόνια κατά τα οποία ο Μίχαελ Σουμάχερ ανεβαίνει τον δικό του Γολγοθά, αρχικά στα γαλλικά νοσοκομεία κι εδώ και αρκετούς μήνες στο σπίτι του στην Ελβετία, πολλά ειπώθηκαν και γράφτηκαν. Με τα ασήμαντα ουδείς ασχολήθηκε. Για τα σημαντικά τοποθετήθηκε η ίδια η οικογένειά του.

Κοντολογίς, από το στενό περιβάλλον του «Σούμι» είναι εξαιρετικά αμφίβολο πως κάποιος μίλησε. Κι αν το είχε κάνει, θα ήταν επίσημα, σε συνέντευξη Τύπου. Όχι ως διαρροή. Η «εύκολη λύση» είναι να τα… ρίξουν στους γιατρούς και τους νοσηλευτές που τον παρακολουθούν. Μόνο που όλοι τους έχουν υπογράψει συμβόλαια εμπιστευτικότητας που τους δεσμεύουν με πολύ μεγάλες ρήτρες εάν μιλήσουν. Άδικος κόπος.

Ας περιμένουμε, λοιπόν, τα επίσημα. Με την ελπίδα όλων όσοι αγαπούν τη Formula 1, να είναι πολύ ευχάριστα. Και σύντομα. Τα υπόλοιπα είναι απλώς για… λαϊκή κατανάλωση!


Πηγή: http://www.sport-fm.gr και http://www.sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.