Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Χριστούγεννα πριν και μετά τα παιδιά: 7 αξιοσημείωτες αλλαγές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όταν ο Τσαρλς Ντίκενς έγραφε την «Ιστορία δύο Πόλεων» η πασίγνωστη αρχή: «Ήταν οι καλύτερες μέρες, ήταν οι χειρότερες μέρες.», θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί για να περιγράψει την εορταστική περίοδο για τους γονείς.

Γνωρίζουμε ότι η περίοδος των Χριστουγέννων είναι μαγική, αλλά όταν υπάρχουν μικρά παιδιά, ας είμαστε ειλικρινείς οι γιορτές δεν είναι τόσο ανέμελες για τους γονείς αφού αλλάζουν πια οι προτεραιότητες και υπάρχει μια σειρά από παραδόσεις που πρέπει να ακολουθηθούν. Για παράδειγμα, η διακόσμηση του δέντρου δεν είναι μόνο διασκέδαση, αλλά και επικίνδυνη αποστολή, όταν υπάρχει ένα μικρό παιδί να τρέχει από δω κι από 'κει.

Ρίξτε μια προσεκτικότερη ματιά στο πώς ήταν οι χριστουγεννιάτικες διακοπές πριν και μετά τα παιδιά και θα καταλάβετε τι εννοούμε. Όσον αφορά το μέλλον; Ελπίζουμε ότι θα περιλαμβάνει πολύ περισσότερο ύπνο!

Ο στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου πριν τα παιδιά



Το δέντρο σας είχε μια πολύ συγκεκριμένη θέση, πολύ glamorous και πιθανότατα περιλάμβανε πολλά ακριβά, εύθραυστα γυάλινα στολίδια.

Η διακόσμηση του δέντρου τώρα



Μόνο το πάνω μέρος του δέντρου παραμένει στολισμένο με φωτάκια και παιχνίδια, για προφανείς λόγους σε όλους τους γονείς που έχουν μικρά παιδιά.
Τα πάρτι πριν τα παιδιά



Το φόρεμα σας ήταν μες στο κλίμα των ημερών και το μακιγιάζ σας εορταστικό με ένα τολμηρό κόκκινο κραγιόν στα χείλη (τι καλύτερο για τα Χριστούγεννα;). Φαγητό, γλυκά και άφθονα ποτά για εσάς και τους φίλους σας.

Τώρα τα πάρτι



Δεν θυμάστε ακριβώς ποιους συγγενείς είδατε στο οικογενειακό τραπέζι επειδή προσπαθούσατε να πείσατε το παιδί σας να φάει το γεύμα που σερβιρίστηκε. Και αναγκαστήκατε να φύγετε μια ώρα μετά αφού φτάσατε επειδή ήταν ήδη αργά για τα παιδιά.
Η κατανάλωση αλκοόλ χωρίς τα παιδιά



Σαν να μην υπήρχε αύριο!

Η κατανάλωση αλκοόλ τώρα



Δεν υπάρχει αλκοόλ!

Τα δώρα πριν τα παιδιά



Σπάγατε το κεφάλι σας να βρείτε το τέλειο δώρο για τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Μπορεί να ήταν λίγο ακριβά αλλά το βλέμμα στα μάτια τους όταν το άνοιγαν σας αποζημίωνε 100%.
Τα δώρα τώρα



Αρπάζετε ότι βρείτε μπροστά σας και λέτε στο ταμείο να συμπεριλάβουν μια κάρτα αλλαγής.

Τα χιόνια πριν τα παιδιά



Ανεβάζατε μια φωτογραφία στο Facebook με τη λεζάντα «Επιτέλους είδαμε και μια άσπρη μέρα!» ή «Let it snow.» και συνεχίζατε κανονικά τη μέρα σας.
Τα χιόνια τώρα



Ξοδεύετε περίπου 45 λεπτά για να ντύσετε τα παιδιά με ζεστά κολάν, παντελόνια, καπέλα, κάλτσες, γκέτες, παλτά, κασκόλ, γάντια, γάντια και πολλά γάντια. Στη συνέχεια βγαίνετε έξω για να φτιάξετε έναν χιονάνθρωπο και δεν επιστρέφετε σπίτι μέχρι να βραδιάσει.
Παραμονή Πρωτοχρονιάς πριν τα παιδιά



Τα ξημερώματα της επόμενης μέρας πηγαίνατε για ύπνο.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς τώρα



Στο τέλος της ημέρας προσπαθείτε να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας με τις συνεχείς ερωτήσεις των παιδιών «Θα έρθει ο Άγιος Βασίλης; Κι αν δεν βρει το σπίτι μας;». Τα παιδιά πηγαίνουν γρήγορα για ύπνο και εσείς έχετε 100 πράγματα να κάνετε, μεταξύ άλλων να πιείτε ένα ποτήρι γάλα και να φάτε ένα μπισκότο. Αλλά όλα αυτά πολύ σιγά και με αργούς ρυθμούς ώστε να μην σας πάρουν είδηση τα παιδιά και ξυπνήσουν και καταστραφεί η μαγεία των Χριστουγέννων για πάντα.

Το πρωινό της Πρωτοχρονιάς πριν τα παιδιά



Ξυπνάτε μεσημέρι, μετά το ξενύχτι της προηγούμενης μέρας, ετοιμάζετε με αργούς ρυθμούς το πρωινό σας και παρακολουθείτε αγαπημένες ταινίες στην τηλεόραση.

Το πρωινό της Πρωτοχρονιάς με τα παιδιά



Δεν χρειάζεται πραγματικά να «ξυπνήσετε» γιατί τα ουρλιαχτά και οι φωνές των παιδιών, έχουν μεριμνήσει γι’ αυτό.

Συνειδητοποιείτε πάντως ότι όλη η προσπάθεια για να κρατήσετε τον μύθο του Άγιου Βασίλη ζωντανό, άξιζε τον κόπο για την λάμψη που είδατε στα ματάκια τους.


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.