Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Έφτιαξε το δικό του αεροπλάνο χρησιμοποιώντας οδηγίες από το YouTube

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο ατρόμητος νεαρός θέλει να προσγειωθεί με τη δημιουργία του μέχρι την εκκλησία όπου θα παντρευτεί.

Πώς μπορεί ένας γαμπρός να φτάσει στην εκκλησία; Με αυτοκίνητο; Με άμαξα; Τι θα λέγατε για ένα χειροποίητο αεροπλάνο! Αυτό άλλωστε είναι και το σχέδιο για τον ερασιτέχνη αεροπόρο, Asmelash Zeferu. Ο άντρας από την Αιθιοπία, μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα νωρίτερα αυτό το χρόνο, ετοιμάζεται να σκίσει τους ουρανούς με το K-570, το χειροποίητο ελαφρύ αεροπλάνο του.

Στις 28 Νοεμβρίου ο ατρόμητος νεαρός, θα ανάψει τη μηχανή του σε έναν διάδρομο προσγείωσης κοντά στην Αντίς Αμπέμπα, και αν όλα πάνε καλά, θα παντρευτεί την αρραβωνιαστικιά του Seble Bekele, αμέσως τη στιγμή που θα προσγειωθεί.

Αυτό που είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο, είναι το γεγονός ότι ο Zeferu, δεν έχει πετάξει ποτέ πριν. Την πρώτη αποτυχημένη φορά που προσπάθησε να πετάξει, ένας σπασμένος έλικας ανέκοψε τη πορεία του αλλά τώρα έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση από ποτέ. Ο 35χρονος κατάφερε και αναβάθμισε έναν κινητήρα Volkswagen Transporter, διπλασιάζοντας τη δύναμή του σε 78 ίππους.

Επιπλέον, ζήτησε επαγγελματικές συμβουλές από έμπειρους πιλότους, οι οποίοι βοήθησαν τον εκκολαπτόμενο πιλότο. Όπως είπε ο 35χρονος στο CNN, ονειρευόταν από παιδί τους αιθέρες αλλά δεν κατάφερε να γίνει πιλότος καθώς δε μπορούσε να εκπληρώσει τις υψηλές απαιτήσεις της σχολής- ήταν μόλις ένα εκατοστό πιο κοντός. Παρά την απίθανη αυτή αναποδιά, ο Zeferu δεν το έβαλε κάτω. «Αποφάσισα να φτιάξω το δικό μου αεροσκάφος, και ας μη μπορούσα να γίνω πιλότος», λέει.

Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας κράτησε 10 χρόνια. Άρχισε την κατασκευή χάρη σε ειδικά εγχειρίδια αλλά και μαθήματα μέσω YouTube-τα περισσότερα αξεσουάρ ήταν μεταχειρισμένα και τα προμηθεύτηκε από την αγορά στην Αντίς Αμπέμπα. Πλέον το αεροσκάφος είναι έτοιμο, και ο δυναμικός νεαρός είναι πιο αποφασισμένος από ποτέ: «Το όνειρό μου είναι να γίνω μηχανικός της NASA… Και θα γίνω».
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.