Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Είσαι φαν του “Star Wars”; Η Google σε βάζει να διαλέξεις πλευρά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η συνεργασία της Google με τη Disney για την προώθηση του Star Wars δεν έμεινε μόνο στην ειδική ιστοσελίδα που είδαμε χτες, αλλά θα επεκταθεί τόσο σε επίπεδο περιεχομένου εικονικής πραγματικότητας, όσο και σε διάφορα Easter Eggs που θα βλέπουμε καθημερινά στις υπηρεσίες και τις εφαρμογές της Google.

Εκτός των άλλων, θα κληθείτε να διαλέξετε πλευρά σε μία… θανάσιμη αναμέτρηση: Αυτή μεταξύ της Αντίστασης και της Πρώτης Τάξης, όπως θα τη δούμε στην ταινία.

Η Google δίνει ορισμένα χαρακτηριστικά στις εφαρμογές της ανάλογα με το ποια πλευρά της Δύναμης θα επιλέξεις. Για να το κάνεις αυτό, δεν έχεις παρά να μπεις στη διεύθυνση www.google.com/starwars και να διαλέξεις με ποιους θέλεις να συμπαραταχθείς: τη Φωτεινή Πλευρά ή τη Σκοτεινή Πλευρά. Μπορείς να αλλάξεις πλευρά όσες φορές και όποια στιγμή θέλεις. Για να δείτε όλα τα features, θα πρέπει να είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο.

Πού θα δεις αλλαγές; Στις υπηρεσίες του διαδικτυακού κολοσσού: Android Wear, Chrome, Chromecast, Gmail, Inbox by Gmail, Ημερολόγιο Google, Χάρτες Google, Google Now, Αναζήτηση Google, Μετάφραση Google, Waze και YouTube. Για παράδειγμα, όταν φορτώνεις το Gmail, η μπάρα φόρτωσης έχει αντικατασταθεί από ένα φωτόσπαθο. Μόλις μπεις στο mail σου, θα δεις το φόντο να έχει αλλάξει, ανάλογα με την πλευρά στην οποία πλέον ανήκεις.

Στο YouTube η μπάρα αναπαραγωγής και η μπάρα ήχου έχουν αποκτήσει μπλε ή κόκκινο χρώμα. Όταν μάλιστα πας να αλλάξεις την ένταση του ήχου, ακούγονται ήχοι φωτόσπαθου. Στο Google Maps το ανθρωπάκι κάτω δεξιά που σε μεταφέρει στο Street View έχει αλλάξει σε Stormtrooper ή Πιλότο των Επαναστατών.

Εάν βαρεθείς, μπορείς να αφαιρέσεις ανά πάσα στιγμή αυτά τα πρόσθετα χαρακτηριστικά, ειδεμή θα σου κάνουν παρέα μέχρι τον Φεβρουάριο, όταν η Google θα τα αποσύρει μόνη της. Για τους λάτρεις, δε, των στατιστικών, η Google στην ειδική της διεύθυνση για το “Star Wars” δείχνει -αναλογικά- πόσοι χρήστες έχουν επιλέξει τη Φωτεινή και πόσοι τη Σκοτεινή πλευρά. Προς το παρόν κερδίζουν οι οπαδοί των Σιθ…


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.