Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Στο ΣτΕ προσέφυγε υπάλληλος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που απολύθηκε για κατοχή ναρκωτικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε διοικητικός υπάλληλος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ζητεί να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η πειθαρχική ποινή της οριστικής απόλυσης που του επιβλήθηκε λόγω της καταδίκης του για αγορά, κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, τον Ιούνιο του 2012 άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ σταμάτησαν το αυτοκίνητο του εν λόγω υπαλλήλου για έλεγχο και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ταμπλό βρέθηκαν 126 γραμμάρια ηρωίνης.

Ο υπάλληλος κατά τη σύλληψή του υποστήριξε ότι είναι τοξικοεξαρτημένο άτομο και ότι τα 126 γραμμάρια ηρωίνης τα είχε αγοράσει από άγνωστο αλλοδαπό, ενώ μέρος της ποσότητας αυτής την είχε πουλήσει σε άγνωστα άτομα και σε άγνωστο τόπο.

Για το ποσό των 1.345 ευρώ που βρέθηκαν στο αυτοκίνητό του ισχυρίστηκε ότι του τα είχε δώσει η μητέρα του για να πληρώσει την εφορία.

Από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών κηρύχθηκε ένοχος ως τοξικομανής της αγοράς, κατοχής και πώλησης ναρκωτικών ουσιών από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών, ενώ εντάχθηκε υποχρεωτικά σε θεραπευτικό πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ.

Στην συνέχεια άσκησε αναίρεση κατά της καταδικαστικής απόφασης και εκκρεμεί η εκδίκασή της ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών.

Από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του επιβλήθηκε η ποινή της προσωρινής παύσης 6 μηνών για αναξιοπρεπή συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας η οποία προκλήθηκε λόγω της τοξικοεξάρτησης του, αλλά ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης Λ. Ρακιντζής, δεν συμφώνησε με την ποινή και άσκησε ένσταση κατά της ποινής του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου. Μετά από αυτό το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του επέβαλε την ποινή της οριστικής απόλυσης στον διοικητικό υπάλληλο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ο 47χρόνος προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητεί να ακυρωθεί η πειθαρχική ποινή που του επιβλήθηκε ως αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Στην προσφυγή του υποστηρίζει ότι η σε βάρος του πειθαρχική απόφαση παραβιάζει την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, καθώς πλέον του ότι είναι εξοντωτική, είναι δυσανάλογη με την βαρύτητα της πράξης που τέλεσε και της καλής υπηρεσιακής του συμπεριφοράς, αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι το πειθαρχικό συμβούλιο δεν έλαβε υπόψη του την χρόνια τοξικοεξάρτησή του, η οποία ουδέποτε είχε διαφανεί στην υπηρεσία του, αλλά ούτε είναι ικανή να επιδράσει στην εργασία του και στην αποδοτικότητά του, ενώ δεν έλαβε υπόψη του ότι παρακολουθεί ειδικό θεραπευτικό πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ.

Ακόμη, σημειώνει ότι η πειθαρχική ποινή που του επιβλήθηκε παραβιάζει το τεκμήριο της αθωότητας το οποίο προστατεύεται από την ΕΣΔΑ.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.