Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2015

Η φυλή που μετατρέπει σε κοσμήματα «απορρίμματα» της Δύσης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αξεσουάρ από λουράκια ρολογιών και καπάκια μπύρας - Δείτε φωτογραφίες.

Μεταλλικά καπάκια αναψυκτικών και… παλιά ρολόγια γίνονται στολίδια για τα μαλλιά, κάρτες sim γίνονται σκουλαρίκια. Είναι τα μέλη της φυλής Dassanech στην Αιθιοπία που έχουν ενσωματώσει απορρίμματα της Δύσης στην καθημερινή εμφάνισή τους.

Τις φωτογραφίες έβγαλε ο Γάλλος Eric Lafforgue κατά τη διάρκεια τριών ταξιδιών του στα νότια της χώρας και την εν λόγω φυλή.

«Πηγαίνω στις αγορές όπου όλοι αυτοί οι άνθρωποι συγκεντρώνονται για να κάνουν εμπόριο. Είναι το καλύτερο μέρος για να βρεις όμορφα πράγματα και να συναντήσεις ανθρώπους. Όλοι φορούν τα καλύτερα ρούχα τους για να δείξουν πόση φαντασία έχουν», εξηγεί στη Daily Mail ο 51χρονος.

«Η μικρή αιθιοπική πόλη έχει γίνει πόλος έλξης των εργατών που χτίζουν γέφυρα πάνω από τον ποταμό Όμο. Έτσι έχουν ξεφυτρώσει παντού μπαρ. Όπου υπάρχουν μπαρ υπάρχουν μπουκάλια, κι όπου υπάρχουν μπουκάλια υπάρχουν καπάκια μπουκαλιών», συμπληρώνει.

«Η φυλή Dassanech έχει βρει νέα χρήση για τα καπάκια αυτά χρησιμοποιώντας τα ως στολίδια στα μαλλιά και ως κοσμήματα. Όσο περισσότερα καπάκια φορούν, τόσο καλύτερα νιώθουν. Μαζί με τα παραδοσιακά κολιέ από χάντρες, τα κοσμήματα από καπάκια θεωρούνται πολύ εντυπωσιακό αξεσουάρ. Τα μέλη της φυλής συνδυάζουν τα ανακυκλωμένα αξεσουάρ τους με φτερά και γούνες ζώων».

«Οτιδήποτε προέρχεται από τον ‘μοντέρνο’ κόσμο έχει τη δυνατότητα να μετατραπεί σε αξεσουάρ. Είναι ένας τρόπος για τη φυλή αυτή να ακολουθεί την πρόοδο της τεχνολογίας στην οποία δεν έχει πρόσβαση: τη μετατρέπει σε μόδα», καταλήγει ο φωτογράφος.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.