Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2015

Έληξε η κατάληψη στο πανεπιστήμιο στο Ρέθυμνο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το Ίδρυμα δεν λειτουργούσε εδώ και ένα μήνα.

Λειτουργεί και πάλι από σήμερα το Πανεπιστήμιο στο Ρέθυμνο μετά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των φοιτητών για διακοπή των κινητοποιήσεών τους.

Σχεδόν ένα μήνα το πανεπιστήμιο τελούσε υπό κατάληψη με κύρια αιτήματα από πλευράς των φοιτητών, την οικονομική ενίσχυση του πανεπιστημίου ώστε να μην υπολειτουργεί, τη δωρεάν μεταφορά τους με τα ΚΤΕΛ και τη δωρεάν σίτισή τους λόγω πολύ υψηλού κόστους που επιβάρυνε τους ίδιους και τις οικογένειες τους (και με δεδομένο ότι το αντίκρισμα εκατοντάδων καρτών δικαιούχων φοιτητών είχε ουσιαστικά εξανεμιστεί μετά και την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση). Στα αιτήματά τους συμπεριλαμβανόταν και η διάθεση φοιτητικής εστίας στους οικονομικά αδύναμους φοιτητές.

Στην απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των φοιτητών διευκρινίζεται ότι ο αγώνας τους για την επίτευξη των διεκδικήσεών τους θα συνεχιστεί σε περίπτωση που δεν υπάρξει αποτέλεσμα τόσο από πλευράς ΚΤΕΛ όσο και από πλευράς της Πρυτανείας, η οποία υποσχέθηκε συντονισμό των ενεργειών ώστε να λυθούν τα προβλήματα των φοιτητών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.