Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Οι νομαδικές φυλές στις εσχατιές του Αφγανιστάν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκεί που ο χρόνος έχει σταματήσει και η ζωή είναι ίδια για αιώνες - Δείτε φωτογραφίες.

Ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει στην περιοχή Wakhan του Αφγανιστάν, μια ξεχασμένη και ήσυχη γωνιά της χώρας, όπου δύο φυλές ζουν η μία δίπλα στην άλλη, όπως γράφει η Daily Mail.

Η περιοχή βρίσκεται στη βορειο-ανατολική πλευρά της χώρας και οι 12.000 κάτοικοί της ζουν σχεδόν όπως ζούσαν οι πρόγονοί τους αιώνες πριν, εξαρτώμενοι από τη γη και τα κοπάδια τους.

Φορτώνοντας τον φωτογραφικό εξοπλισμό του σε… γαϊδουράκια, ο 37χρονος φωτογράφος διένυσε 180 μίλια για να συναντήσει τους νομάδες.

Αυτό που ανακάλυψε ήταν ένας πολύχρωμος κόσμος αγροτών, ανθρώπους πολύ φιλόξενους παρά την έλλειψη πόρων και τις δύσκολες συνθήκες.

Στο πρότζεκτ «Wakhan, Ένα άλλο Αφγανιστάν» κυριαρχούν η ομορφιά και η απλότητα αυτών των αρχαίων πολιτισμών που παραμένουν εν πολλοίς άγνωστοι στον υπόλοιπο κόσμο.

«Για τους περισσότερους χωρικούς ήταν η πρώτη φορά που έβλεπαν τυπωμένη εικόνα», εξηγεί, «το 'τελετουργικό' όταν τους έδινα τις φωτογραφίες ήταν πάντα πηγή έκφρασης περιέργειας, χαράς και γέλιου και μας προσέφερε δυνατές στιγμές με τους κατοίκους του Wakhan».






























Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.