Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Τα κρυφά σημάδια του καρκίνου των ωοθηκών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο καρκίνος των ωοθηκών πλήττει κυρίως γυναίκες 50 ετών και άνω, οι ειδικοί όμως επισημαίνουν ότι οι γυναίκες όλων των ηλικιών πρέπει να γνωρίζουν ποια είναι τα ένοχα συμπτώματα ώστε να αναζητήσουν έγκαιρα βοήθεια.

Τα συμπτώματα της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου είναι συχνά πολύ ήπια, οπότε αρκετές γυναίκες τα αμελούν, καθώς τα αποδίδουν σε άλλες, ακίνδυνες αιτίες, όπως το αυξημένο στρες, η γήρανση ή η κακή διατροφή.

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας χαρακτηρίζεται ως ο πιο «ύπουλος» γυναικολογικός καρκίνος ή ως «σιωπηλός δολοφόνος», καθώς τα συμπτώματα πολλές φορές γίνονται εμφανή όταν έχει ήδη προχωρήσει. Αντίστοιχα, ο καρκίνος των ωοθηκών χαρακτηρίζεται ως «ο καρκίνος που ψιθυρίζει», καθώς οι ανησυχητικές ενδείξεις είναι συχνά ανεπαίσθητες και δεν παροτρύνουν τη γυναίκα να κάνει τη σωτήρια επίσκεψη στο γιατρό.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα ερευνητικά δεδομένα, τα βασικά πρώιμα συμπτώματα του καρκίνου των ωοθηκών είναι τα εξής:

1. Φούσκωμα στην κοιλιά

2. Μειωμένη όρεξη ή γρήγορος κορεσμός

3. Συχνή ή επιτακτική ούρηση

4. Πόνος στην κοιλιά ή στην πυελική χώρα (λεκάνη)

Τα συμπτώματα διαφέρουν βέβαια από γυναίκα σε γυναίκα, όμως ο κοινός παρονομαστής σε όλα τα περιστατικά είναι ότι δεν υποχωρούν. Μπορεί καθένα από τα παραπάνω συμπτώματα να μοιάζει ασήμαντο ή να μπορεί να αποδοθεί σε δεκάδες άλλες αιτίες, όμως συνδυαστικά με τα υπόλοιπα ή όταν επιμένει για πολύ καιρό, επιβάλλεται η επίσκεψη στον ειδικό.

Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.