Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

«Οδύσσεια» για έναν… προαυλισμό στη Σουηδία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι κρατούμενοι ταξιδεύουν καθημερινά 300 χιλιόμετρα προκειμένου να πάρουν αέρα για μια ώρα.

Οι προσωρινά κρατούμενοι στο αστυνομικό τμήμα της Ουμέα, στη βορειοανατολική Σουηδία, μεταφέρονται καθημερινά σε μια απόσταση 150 χιλιόμετρα βορειότερα προκειμένου να... προαυλιστούν για μία ώρα.

Λόγω της έλλειψης κατάλληλου χώρου στο αστυνομικό τμήμα, οι κρατούμενοι αναγκάζονται να διανύουν καθημερινά συνολικά 300 χιλιόμετρα από την Ουμέα στο σωφρονιστικό κατάστημα της Σκελεφετέα για να πάρουν λίγο αέρα και να ξεμουδιάσουν. Αυτή είναι η κοντινότερη φυλακή που πληροί τους κανόνες και επομένως μπορεί να υποδεχτεί κρατούμενους για τη βόλτα τους.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας διαβεβαίωσε πάντως ότι έχει ήδη βρεθεί λύση για να αποφεύγονται στο μέλλον αυτά τα ταξιδάκια.

Μέχρι πρόσφατα οι προσωρινά κρατούμενοι στο τμήμα, άνθρωποι που περιμένουν στα κελιά να ληφθεί κάποια απόφαση για το μέλλον τους —αν δηλαδή θα προφυλακιστούν ή αν θα αφεθούν ελεύθεροι— στερούνταν εντελώς το δικαίωμα στον περίπατο. Όμως ο συνήγορος του πολίτη για θέματα δικαιοσύνης έκρινε ότι παραβιάζονταν τα δικαιώματά τους με τη στέρηση του καθημερινού προαυλισμού τους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.