Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Δέκα χρόνια φυλάκισης σε 55χρονο για παιδική πορνογραφία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η δράση του είχε αποκαλυφθεί από την αμερικανική αστυνομία.

Φυλάκιση 10 ετών χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικού επιβλήθηκε σε 55χρονο Τρικαλινό, πρώην τραπεζικό υπάλληλο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για πορνογραφία ανηλίκου, με παιδιά που δεν έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 15 ετών.

Η απόφαση του Κακουργιοδικείου Βόλου ήταν ομόφωνη και στον καταδικασθέντα επιβλήθηκαν, επίσης, στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του για πέντε χρόνια, δήμευση του κατασχεθέντος υλικού παιδικής πορνογραφίας και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ. Ακόμη, το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Πρόταση της εισαγγελέα ήταν δεκαετής κάθειρξη και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ, χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Ο καταδικασθείς είναι άγαμος και κρατείτο εδώ και δέκα μήνες στις φυλακές Τρικάλων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από τον Οκτώβριο του 2008 έως τον Ιανουάριο του 2012, οπότε ο 55χρονος εργαζόταν σε τράπεζα των Τρικάλων, βρέθηκε να κατέχει εκατοντάδες ηλεκτρονικά αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας, τα οποία φέρεται να διένειμε μέσω του διαδικτύου και να παρείχε σε άλλους χρήστες φωτογραφίες και βίντεο με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Στην απολογία του ο καταδικασθείς υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι επισκεπτόταν ιστοσελίδες παιδικής πορνογραφίας, αλλά δεν είχε παράγει, ούτε διακινήσει πορνογραφικό υλικό.

Ο 55χρονος Τρικαλινός αποκαλύφθηκε από την αμερικανική αστυνομία, η οποία είχε αποστείλει, το 2009, σχετικό σήμα για τη δράση του στις ελληνικές αστυνομικές Αρχές. Τότε είχε γίνει έρευνα στο σπίτι του και τον σκληρό δίσκο του ηλεκτρονικού υπολογιστή του, χωρίς να βρεθούν ενοχοποιητικά στοιχεία. Λίγο αργότερα, το FBI έστειλε και δεύτερο σήμα για συνέχιση της δράσης του και μάλιστα από την Αθήνα, όπου ο δράστης διέμενε, σε άγνωστη διεύθυνση. Τελικά, συνελήφθη στην Πάτρα, μετά την έκδοση σχετικού εντάλματος το 2014. Πράκτορας του FBI είχε εισέλθει στον διαδικτυακό τόπο με το υλικό παιδικής πορνογραφίας και είχε συνδιαλλαγεί μαζί του, στήνοντάς του παγίδα, στην οποία και έπεσε.

Μετά την απόφαση του Κακουργιοδικείου Βόλου, ο 55χρονος οδηγήθηκε και πάλι στις φυλακές Τρικάλων για να εκτίσει την ποινή του.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.