Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2015

Συλλαλητήριο αγροτών στον Τύρναβο στις 7 Νοέμβρη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στα Φάρσαλα στις 2 Δεκεμβρίου.

Στους δρόμους βγαίνουν ξανά οι αγρότες, που περνούν στην επόμενη φάση των κινητοποιήσεών τους.

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας αποφάσισε συλλαλητήριο το Σάββατο 7 Νοέμβρη στον Τύρναβο και την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου στα Φάρσαλα, ενώ προγραμματίζονται συλλαλητήρια και σε Αγιά, Ελασσόνα και Πλατύκαμπο.

Στις αρχές Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εκ νέου πανελλαδική σύσκεψη της πανελλήνιας επιτροπής των μπλόκων προκειμένου να αποφασιστεί ο συντονισμός και η περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν χθες στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στελέχη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, καθώς και εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, τόνισαν ότι το προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων οξύνονται οδηγώντας σε οικονομικό αδιέξοδο τους ίδιους και τις οικογένειες τους και δήλωσαν ότι «μπαίνουν για μια ακόμη φορά μπροστά στην οργάνωση των αγώνων για την επιβίωση μας, στήνοντας μπλόκο στα μνημόνια, την ΚΑΠ και τα αντιαγροτικά μέτρα».

Όπως ανέφεραν, εκτός των άλλων, υπάρχουν σοβαρές ζημιές στο βαμβάκι από τις βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα την μείωση της παραγωγής, ενώ την ίδια ώρα οι παραγωγοί παραδίδουν το βαμβάκι στα εκκοκκιστήρια χωρίς να υπάρχει ανακοινωμένη τιμή, αναφέρει το seleo.gr.

Ακόμη, σοβαρό πρόβλημα με την τιμή υπάρχει ιδιαίτερα στο πράσινο μήλο της Αγιάς εξαιτίας του εμπάργκο στην Ρωσία . Μειωμένες είναι οι τιμές στα καπνά και σε μια σειρά άλλα προϊόντα γεωργικά και κτηνοτροφικά. Όλα αυτά, τόνισαν, η κυβέρνηση τα παρακολουθεί ως θεατής, χωρίς να παίρνει κανένα μέτρο προστασίας των αγροτών και κτηνοτρόφων από τους εμπόρους.

Η ΕΟΑΣΝΛ, όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, όλα τα χρόνια δράσης της καθημερινά όπως και τώρα δίνει την μάχη για την επιβίωση των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων. «Παλεύουμε για την ενότητα όλων όσων έχουν κοινά συμφέροντα γιατί η όξυνση των προβλημάτων, τα Μνημόνια και η ΚΑΠ της ΕΕ δεν καταστρέφουν όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.