Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Η 3χρονη άστεγη από τη Χαβάη που γίνεται ταινία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η ιστορία του μικρού κοριτσιού που μεγαλώνει στο δρόμο.

O Tracy και η Tabatha Martin, και 3χρονη κόρη τους, Θάλεια από τη Χαβάη έμειναν άστεγοι όταν ο Tracy υπέστη καρδιακή προσβολή και έχασε τη δουλειά του από το εστιατόριο στο οποίο εργαζόταν. Τα χρήματα που έβγαζε η Tebatha δεν έφταναν για να μείνουν στο σπίτι τους και έτσι βρέθηκαν στο δρόμο στη Χονολουλού.

Τη ζωή της μικρής Θάλειας, του τρίχρονου μικρού κοριτσιού, θέλησε να καταγράψει ο σκηνοθέτης Rex Moribe και αποφάσισε να κάνει ταινία-ντοκιμαντέρ τη ζωή της. «Η Θάλεια είναι τόσο χαριτωμένο κοριτσάκι και θέλησα να καταγράψω τη ζωή της. Είναι πραγματικά σπαρακτικό να βλέπουμε ένα παιδί στο δρόμο. Εκείνη περνάει καλά στο δρόμο γιατί δεν ξέρει πώς είναι να ζεις καλύτερα.» Το μικρό κορίτσι φαίνεται να παίζει με όσα παιχνίδια έχει, είναι γελαστό καθώς έτσι νομίζει πως είναι η καθημερινότητα όλων. Ο σκηνοθέτης παρακολούθησε και τράβηξε σκηνές από τη ζωή τους αλλά επίσης έδωσε στην οικογένεια μια κάμερα Go Pro ώστε να τραβήξουν οι ίδιοι τις διάφορες στιγμές της καθημερινότητάς τους.

Το βίντεο δείχνει την καθημερινότητα της οικογένειας και των υπόλοιπων αστέγων προβάλλοντας τα προβλήματά τους όπως την αναζήτηση ενός χώρου για να κάνουν μπάνιο ή να πλύνουν τα ρούχα τους. Οι Αρχές της Χονολουλού μάλιστα θέλοντας να διαφυλάξουν τον τουρισμό περιόρισαν του αστέγους σε μια περιορισμένη περιοχή.

Το ντοκιμαντέρ για τη ζωή της 3χρονης που ουσιαστικά αντικατοπτρίζει τη ζωή κάθε μικρού παιδιού που δεν έχει σπίτι ονομάζεται «Dear Thalia» δείχνει τις «σαρώσεις» που κάνει η αστυνομία για να εξαφανιστούν τα κινητά σπίτια των αστέγων από τους δρόμους και τα πεζοδρόμια. Αν και υπάρχουν καταφύγια υπάρχουν πολλά γραφειοκρατικά προβλήματα καθώς για παράδειγμα ο Tracy έχασε την ταυτότητά του κατά τη διάρκεια «σάρωσης» από την Αστυνομία. «Αυτό που ήθελα να κάνω ήταν απλά να δείξω μια άλλη πλευρά της ζωής. Απλά θέλω να δείξω πώς είναι να είσαι άστεγος, πώς πρέπει να επιβιώσεις και να δείξω την ανθρώπινη πλευρά» δήλωσε ο σκηνοθέτης της ταινίας και πρόσθεσε «Οι άστεγοι νιώθουν ότι έχουν δύναμη και θέλουν να ακουστεί η φωνή τους».
























Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.