Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Ημερίδα για το Πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη 2014-2020»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Ενημερωτική ημερίδα για το Πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη 2014-2020», με κύριο θέμα τη «Διεύρυνση Κοινού-Audience Development» συνδιοργανώνουν το Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη Ελλάδας με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50, 10.00-14.30).

Tο πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» για τον πολιτισμό και τα οπτικοακουστικά μέσα, έχει ξεκινήσει από τον Ιανουάριο 2014 και ανήκει στα επιδοτούμενα προγράμματα «τέταρτης γενιάς». Περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες δράσεων: το υποπρόγραμμα «Πολιτισμός 2007-2013», για το οποίο αρμόδιο είναι το τμήμα Ευρωπαϊκής Ένωσης της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, το υποπρόγραμμα «MEDIA», για το οποίο αρμόδιο είναι το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΝΠΙΔ του ΥΠΟΠΑΙΘ) και τη διατομεακή συνιστώσα, η οποία θα ξεκινήσει από το 2016 και θα λειτουργήσει ως μηχανισμός εγγυοδοσίας, ο οποίος θα διευκολύνει την πρόσβαση στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του πολιτιστικού και δημιουργικού τομέα και των μη κερδοσκοπικών οργανισμών.

Η ενημέρωση και απήχηση σε κατά το δυνατόν ευρύτερο κοινό αποτελεί βασική προτεραιότητα των συγχρηματοδοτούμενων δράσεων, τόσο του υποπρογράμματος «Πολιτισμός» που απευθύνεται σε φορείς του πολιτιστικού και δημιουργικού τομέα, όσο και του υποπρογράμματος «MEDIA», το οποίο απευθύνεται σε φορείς του οπτικοακουστικού τομέα.

Εισηγητές στην ημερίδα θα είναι εκπρόσωποι του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Αθηναίων, του γραφείου ελληνικής αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εκπρόσωποι του Γραφείου Δημιουργική Ευρώπη Ελλάδας και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, οι οποίοι θα παρουσιάσουν σε γενικές γραμμές το Πρόγραμμα. Επιπλέον, την εμπειρία τους θα μοιραστούν με το κοινό ομιλητές οι οποίοι συμμετέχουν ήδη στα υποπρογράμματα «Media» και «Πολιτισμός».

Αναλυτικά οι εισηγητές της ημερίδας: Γιώργος Καλαμαντής (Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης του ΥΠΠΟΑ ), Ειρήνη Κομνηνού (Προϊσταμένη του Τμήματος Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΥΠΠΟΑ), Αλεξάνδρα Καλογήρου (εθνικός εμπειρογνώμονας στη Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής). Υποπρόγραμμα MEDIA: Άννα Κασιμάτη (εκπρόσωπος του Γραφείου Δημιουργική Ευρώπη Media), Αργυρώ Μεσημέρη ( Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης), Ηλέκτρα Βενάκη ( ιδρύτρια της διαδικτυακής Πλατφόρμας Altcine), Βασίλης Καραμητσάνης (Πρόεδρος του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros), και Ελένη Χανδρινού (Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου ). Υποπρόγραμμα ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ : Κωνσταντίνος Σπανός (εκπρόσωπος του Γραφείου Δημιουργική Ευρώπη), Βασίλης Χαραλαμπίδης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής και Ιδρυτής του BIOS ), Σπύρος Ανδρεόπουλος (Καλλιτεχνικός υπεύθυνος της Mottus Terrae), 'Αρτεμις Σταματέλου (Αρχαιολόγος - Μουσειολόγος).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.