Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Θεμελιώνεται το νέο Παιδικό Χωριό SOS στο Ηράκλειο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα καλύψει τις ανάγκες παιδιών της ευρύτερης περιοχής.

Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η τελετή θεμελίωσης του νέου Παιδικού Χωριού SOS, που θα λειτουργήσει στην Κρήτη. Το χωριό θα ανεγερθεί στην περιοχή της Φοινικιάς, του Ηρακλείου και είναι το 4ο κατά σειρά, που έρχεται να καλύψει τις ανάγκες παιδιών της ευρύτερης περιοχής, που έχουν στερηθεί τη φροντίδα της φυσικής τους οικογένειας και να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το έργο των Παιδικών Χωριών SOS, που ήδη λειτουργούν σε Βάρη, Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρούπολη.

Το νέο αυτό ξεκίνημα των Παιδικών Χωριών SOS ,όπως επισημάνθηκε σε συνέντευξη τύπου, έχει δημιουργήσει την ανάγκη ανεύρεσης νέων συνεργατών ειδικότερα στο ρόλο της Μητέρας SOS, η οποία αναλαμβάνει το μεγάλωμα των παιδιών, προσφέροντας με τη σταθερή και ζεστή παρουσία της, αγάπη, φροντίδα, στήριξη και σιγουριά για να μεγαλώσουν σ' ένα περιβάλλον ασφάλειας που θα καλύπτει όλες τους τις ανάγκες. Σημειώνεται ότι τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος είναι μέλος του Διεθνούς Οργανισμού SOS Children's Villages International, που λειτουργεί σε 134 χώρες. Στην Ελλάδα, τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ειδικά αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο, που ιδρύθηκε το 1975 με σκοπό την προστασία των παιδιών, τα οποία για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους στερούνται μόνιμα τη φροντίδα των φυσικών τους γονιών.

Η προστασία και φροντίδα των παιδιών που ζουν στα Παιδικά Χωριά SOS προσφέρεται σε μακρόχρονη, συνεχή, σταθερή βάση. Ξεκινά από την παιδική ηλικία και συνεχίζεται έως ότου το παιδί, προετοιμασμένο κατάλληλα, ηθικά, κοινωνικά και επαγγελματικά, είναι ικανό να σταθεί μόνο του στην κοινωνία.

Η συνέντευξη δόθηκε στη «Λότζια» στο Ηράκλειο, με την ευκαιρία της θεμελίωσης του νέου Παιδικού Χωριού SOS, αλλά και της ανάγκης που υπάρχει για εξεύρεση Μητέρων SOS κατά την οποία μίλησαν ο Νίκος Καίτσας, Υπεύθυνος Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού και η Μιράντα Τζοβενή, Πρόεδρος Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής του Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης οι οποίοι αναφέρθηκαν στην δημιουργία του χωριού που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε λιγότερο από 1,5 χρόνο σε μία έκταση 3 στρεμμάτων, και θα περιλαμβάνει τέσσερα τμήματα, από τα οποία τα 3 θα προορίζονται για τη φιλοξενία των παιδιών, ενώ το ένα για τη φιλοξενία του προσωπικού. Παράλληλα ευχαρίστησαν όλους που συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται για τη θεμελίωση και δημιουργία του χωριού.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.