Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Με τους δονητές ανά χείρας θα διαμαρτυρηθούν κατά της οπλοφορίας οι φοιτητές στο Τέξας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με αφορμή νέο νόμο που επεκτείνει το δικαίωμα οπλοκατοχής στους χώρους του πανεπιστημίου.

Καμία τιμωρία δεν πρόκειται να επιβληθεί στους φοιτητές Πανεπιστημίου του Τέξας, οι οποίοι αναμένεται να φέρουν μαζί τους σεξουαλικά βοηθήματα με στόχο να διαδηλώσουν ενάντια σε νέο νόμο που επεκτείνει το δικαίωμα οπλοφορίας μέσα στους χώρους του πανεπιστημίου, όπως διαβεβαίωσε σήμερα η διοίκηση του πανεπιστημίου.

Η διαδήλωση, που προγραμματίζεται για την έναρξη των μαθημάτων τον επόμενο χρόνο, έχει στόχο να επισημάνει την ανοησία – όπως την χαρακτηρίζουν οι διοργανωτές – της επιβολής προστίμου έως και 500 δολάρια σε όσους κουβαλούν σεξουαλικά βοηθήματα στο χώρο του πανεπιστημίου, σύμφωνα με νόμο του Τέξας για προσβολή της δημοσίας αιδούς, ενώ κρίνει νόμιμο για τους κατόχους άδειας καλυμμένων όπλων να κουβαλούν όπλο μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας.

Περίπου 8.000 άνθρωποι έχουν δηλώσει συμμετοχή για να δέσουν στα σακίδια τους σεξουαλικά βοηθήματα στις 24 Αυγούστου 2016 στις κύριες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στο Όστιν την πρώτη μέρα του θερινού εξαμήνου.

Την 1η Αυγούστου ο νέος νόμος - αυτοαποκαλούμενος «φέρτε το στο πανεπιστήμιο» - θα τεθεί σε εφαρμογή, επιτρέποντας στους κατόχους άδειας καλυμμένων όπλων, άνω των 21ετών, να κουβαλούν μαζί τους όπλα στις αίθουσες διδασκαλίας και στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου του Τέξας, μία από τις μεγαλύτερες πανεπιστημιουπόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, με συνολικό αριθμό εγγεγραμμένων σπουδαστών πάνω από 214.000.

«Κουβαλάς ένα όπλο στην τάξη; Ωραία, εγώ κουβαλώ έναν τεράστιο δονητή!», έγραψε η 24χρονη Τζέσικα Τζιν, απόφοιτη, από τους διοργανωτές της διαδήλωσης.

«Σχεδόν το ίδιο αποτελεσματικοί στην προστασία μας από παρανοϊκούς ένοπλους δράστες, αλλά πολύ πιο ασφαλή για ψυχαγωγικά παιχνίδια», σχολίασε η Τζιν στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης.

Οι αρχές του πανεπιστημίου ανέφεραν πως θεωρούν την πρωτοβουλία ως μια πολιτική κίνηση και τόνισαν πως δεν θα παρέμβουν, αποσαφήνισε ένα μέλος της διοίκησης.

«Δεν θα καταγγείλουμε τους φοιτητές που εκφράζουν την ελευθερία του λόγου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του πανεπιστημίου Γκάρι Σουσγουέιν.

Οι κάτοχοι άδειας όπλων έχουν το δικαίωμα να κουβαλούν καλυμμένα όπλα στο χώρο του πανεπιστημίου, αλλά όχι μέσα στα κτίρια, εδώ και 20 χρόνια, υπογράμμισαν οι πανεπιστημιακές αρχές.

Η διοίκηση του πανεπιστημίου πραγματοποίησε φόρουμ συζητήσεων για τον νέο νόμο, με τις συζητήσεις να επισκιάζονται από τα μακελειά σε πανεπιστημιουπόλεις, ειδικά από το τραγικό περιστατικό στο Όρεγκον αυτό τον μήνα, με απολογισμό 10 νεκρούς, ανάμεσα τους και τον ένοπλο δράστη.

Ο απόφοιτος Κέισι Κέλβερ σχολίασε στη σελίδα της εκδήλωσης ότι ο χαρακτήρας της διαδήλωσης θα παρεμποδίσει την επί της ουσίας συζήτηση για την οπλοφορία στους χώρους του πανεπιστημίου.

«Μόνο τα άλλα παιδιά θα θεωρήσουν ότι είναι εξαιρετική εκδήλωση, οι περισσότεροι θα την κρίνουν ως ασυνάρτητη», σημείωσε ο Κέλβερ.

Σε συζητήσεις, φοιτητές και μέλη του προσωπικού του πανεπιστημίου έχουν υποστηρίξει πως η είσοδος περισσότερων όπλων μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου, μέσα από την νέα σχετική νομοθεσία, θα αυξήσει την ασφάλεια.

Όμως, εκείνοι που εκφράζουν την αντίθεση τους στον νέο νόμο αποτελούν την πλειοψηφία στις συζητήσεις, ανάμεσα τους και περισσότερα από 300 μέλη του πανεπιστημιακού προσωπικού που συγκέντρωσαν υπογραφές, δηλώνοντας πως θα αρνηθούν να επιτρέψουν την οπλοφορία στις αίθουσες που θα διδάσκουν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.